Kanselleringer

Reiseselskapene kansellerer reiser til katastrofeområdene. Turistene får pengene tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Den store europeiske reiseoperatøren TUI som blant annet eier Star Tour, kansellerer nå alle charterturer til Phuket i Thailand og Sri Lanka med avgang i januar. Dette skriver iMarkedet. Alle som har bestilt reiser for det aktuelle tidsrommet vil få tilbake pengene eller vil kunne booke om til andre reisemål. TUI vil ta ta stilling til om det vil kanselleres flere avganger.

Orkidé Ekspressen sender ingen turister til Phuket, Khao Lak, Krabi og Koh Lanta i perioden frem til og med 9. januar 2005. Reiser til Bangkok, Hua Hin og Pattaya er ikke berørt av katastrofen, og reiser dit vil gå som normalt.

Forbrukerrådet

Forbrukerrådet opplyser at folk med flybilletter, men med lite lyst til å reise til de berørte områdene, kan få pengene tilbake.

- Etter at UD nå har gått ut med et offisielt råd mot å reise til de berørte områdene, ser det ut til at reiseselskapene nå aksepterer full refusjon eller ombooking til andre reisemål, sier seksjonssjef Jan Schrøder i Forbrukerrådet.

- De som likevel ønsker å reise, må være klar over at reiseforsikringen høyst sannsynlig har forbehold mot å reise til områder der det har inntruffet naturkatastrofer eller områder der UD har advart mot å reise. Siden de reisende nå må være klar over forholdene på disse stedene - både dårlig kapasitet på sykehusene, manglende infrastruktur og risiko for spredning av sykdommer, vil man stille svært svakt ved reklamasjoner i ettertid av reisen, sier Jan Schrøder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.