Kansellert hjemreise: - Ikke ålreit

Familien Selnes fikk kansellert hjemturen med SAS. Da flyselskapet booket om ruten deres, fikk de en mellomlanding på sju timer, uten videre informasjon om overnatting.

FRUSTRERENDE: Hjemturen til Norge, etter ferie i Tyrkia, har blitt en mer frustrerende opplevelse enn ventet. Foto: Privat
FRUSTRERENDE: Hjemturen til Norge, etter ferie i Tyrkia, har blitt en mer frustrerende opplevelse enn ventet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Camilla Christina Selnes har vært på besøk hos svigerforeldrene i Mahmutlar, en by i den tyrkiske provinsen Antalya. Med seg har hun ektemannen og deres to barn på fire og åtte år.

Hjemturen til Norge har blitt en mer frustrerende opplevelse enn ventet.

Familien på fire skulle tatt en direkterute til Oslo med SAS onsdag. Seint tirsdag kveld fikk de beskjed om at flyet var kansellert.

- Ikke hyggelig

Etter at pilotstreiken blant SAS’ ansatte ble et faktum mandag, har flyselskapet kansellert en rekke flyavganger.

Selnes forteller at de etter tre timer i kø på chat-funksjonen på SAS sine hjemmesider, fikk beskjed om å vente på videre beskjed.

- Det er ikke noe hyggelig. Mye av tiden har gått til å bekymre seg for hvordan vi kommer oss hjem. Det er ikke bare-bare å punge ut for nye billetter, og sist vi gjorde det, tok det et halvt år å få igjen penger for utlegget, sier Selnes.

SAS-STREIKEN: Dette har du krav på om SAS kansellerer flyreisen din. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Nå har SAS imidlertid ordnet en alternativ rute for familien. Etter planen skal de ta av fra Tyrkia torsdag kveld, for så å fly innom Finlands hovedstad Helsinki, med et opphold på omkring sju timer, før de fredag morgen endelig er framme i Oslo.

Lite informasjon

Hva de skal gjøre under oppholdet i Helsinki har de ikke fått noe informasjon om fra flyselskapet.

Deres første tanke var å vente på flyplassen. En lite fristende løsning for en familie med småbarn.

- Jeg synes ikke det er ålreit i det hele tatt, sier Selnes, og legger til at sønnen i tillegg er syk, som gjør situasjonen enda mer håpløs.

Også ektemannen gruer seg til hjemturen, ifølge Selnes.

Krav på overnatting

DinSide har tidligere omtalt hva som skjer dersom hjemreisen din blir rammet av flykaoset.

Der kommer det fram at reisende har krav på å få dekket overnatting, transport til og fra flyplassen og transport til og fra overnattingsstedet, dersom flyet ditt er forsinket over natta.

Du må riktignok velge et hotell som ikke er unødig kostbart.

Å få hjelp av flyselskapet kan være komplisert eller tidkrevende, og kan være like greit å ordne selv, for så å få utgiftene refundert seinere.

Du har også krav på mat og drikke som står i forhold til lengden på forsinkelsen.

For å få refusjon må du huske å ta vare på alle originale, spesifiserte kvitteringer. Disse skal leveres sammen med kravet til flyselskapet.

Onsdag ettermiddag opplyser Selnes at de fortsatt ikke har hørt noe mer om overnatting fra SAS.

- Det er flere timer kø for å komme inn på kundeservice-chatten hos SAS. Nå skal vi se om vi får noe mer informasjon, eller så ordner vi overnatting selv og sender krav til flyselskapet om erstatning for mat og opphold, sier Selnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer