Kaos i Madrid

BARCELONA: Antallet døde og skadede har økt time for time i Spania. Overvåkningen på spanske jernbanestasjoner er skjerpet, og terrorfrykten sprer seg til andre land.

Publisert
Sist oppdatert

Flere arbeidssteder har hatt ett minutts stillhet for de skadede og drepte i Madrid, og i flere spanske byer har det vært minnedemonstrasjoner. Det spanske innrenriksministeriet anslår at 182 mennesker er drept og 898 er skadet (torsdag kveld). Dette ifølge avisen El Mundo. Det er dog slik at ingen helt har oversikten, og opplysningene som kommer ut i mediene er sprikende.

- Vi har ingen opplysninger om at det er nordmenn blant de skadede, sier Inge Nordang ved den norske ambassaden i Madrid.

Din mening:

Er du redd for å dra til Spania etter dette? (Avsluttet)
NEI(74%) 74
JA(26%) 26
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er registrert 160 fastboende nordmenn i Madrid.

- Vi har heller ingen opplysninger om at det er fare for nye anslag, sier Nordang. Norske UD advarer foreløpig ikke mot reiser til Madrid eller Spania.

I hele Spania

På den store togstasjonen Sants i Barcelona er stemningen tilsynelatende normal, men politiet, Cuerpo Nacionál de Policia, opplyser at overvåkningen er forsterket.

- Det er mye bevegelse her i dag, sier en representant ved politiet til DinSide. - Vi har ingen opplysninger som sier at det vil skje noe her i Barcelona, men med terrorens vesen, vet man aldri.

- Vi kan ikke la oss skremme. Vi reiser som normalt. Og vi er glade, tross alt, for at det er ETA, og ikke noen ukjente grupperinger. Da har vi mer å forholde oss til, sier det britiske paret Lorna Street og Steven Mooney fra England.

Cherif Khelaifia er på vei til Frankrike. Heller ikke han vil la være å reise.

- Men det er klart det rører ved hjertet, det er menneskelig, og jeg vil ha det i bakhodet, sier Khelaifia.

Skremmende

Den spanske presidenten, José María Aznar, sier i en tale på spansk TV at Spania ikke vil bøye seg for terrorismen.

- Spania er en stor nasjon. Vi aksepterer aldri at en liten gruppe fantatikere ødelegger oss, sa Aznar.

Aznar la også stor vekt på at det spanske folket støtter og føler med de etterlatte.

Spanske politikere har avlyst den pågående valgkampen i forkant av valget førstkommende søndag.

Spanske medier og politikere mener det er Euskadi Ta Askatasuna, ETA, som står bak det blodige anslaget i Madrid torsdag morgen, men opplysninger torsdag kveld antyder også muligheten for muslimske terrorgrupper. De samme gruppene truer også med nye angrep både i Europa og USA.

Mer enn 30 år med terror

De som er yngre enn 30 år vet ikke hvordan det er å leve uten ETAs nærvær ... I dag har ETA videreført sitt dikatatur, terrorens dikatur, som de siste tre tiårene har kostet 800 mennesker livet, skriver den spanske avisen El Mundo i en kommentar.

- Dette er skremmende og destabiliserer livet her, sier Estrella Baez i Madrid. – Det er ikke friske mennesker som gjør slikt.

Terroren vil ikke influere turistnæringen, hevder spansk reiselivsnæring

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer