Kaos i Madrid

BARCELONA: Antallet døde og skadede har økt time for time i Spania. Overvåkningen på spanske jernbanestasjoner er skjerpet, og terrorfrykten sprer seg til andre land.

Publisert
Sist oppdatert

Flere arbeidssteder har hatt ett minutts stillhet for de skadede og drepte i Madrid, og i flere spanske byer har det vært minnedemonstrasjoner. Det spanske innrenriksministeriet anslår at 182 mennesker er drept og 898 er skadet (torsdag kveld). Dette ifølge avisen El Mundo. Det er dog slik at ingen helt har oversikten, og opplysningene som kommer ut i mediene er sprikende.

- Vi har ingen opplysninger om at det er nordmenn blant de skadede, sier Inge Nordang ved den norske ambassaden i Madrid.

Det er registrert 160 fastboende nordmenn i Madrid.

- Vi har heller ingen opplysninger om at det er fare for nye anslag, sier Nordang. Norske UD advarer foreløpig ikke mot reiser til Madrid eller Spania.

I hele Spania

På den store togstasjonen Sants i Barcelona er stemningen tilsynelatende normal, men politiet, Cuerpo Nacionál de Policia, opplyser at overvåkningen er forsterket.

- Det er mye bevegelse her i dag, sier en representant ved politiet til DinSide. - Vi har ingen opplysninger som sier at det vil skje noe her i Barcelona, men med terrorens vesen, vet man aldri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer