Kaos på Gardermoen - forvirring i Alta

Gardermoen/Alta (NTB): Passasjerer som mandag ventet på å komme av gårde med sørgående fly fra Alta til Oslo klokken 14.30, fikk motstridende informasjon fra SAS om første flyavgang.

Publisert
Sist oppdatert

- Forvirringen og irritasjonen i ventehallen på flyplassen i Alta er stor, sier Stian Skaar til NTB.

Han forteller at SAS på sin informasjonstelefon 05400 mandag opplyste at passasjerene ikke kunne regne med å komme av gårde fra Alta før midnatt natt til tirsdag.

- I skranken her får vi imidlertid opplyst at neste flyavgang trolig blir klokken 18.30, sier Skaar til NTB.

All flytrafikk over Sør-Norge ble mandag lammet på grunn av at flygeledere ved Oslo kontrollsentral Røyken aksjonerte etter Avinors forslag om å flytte Kontrollsentral Sør til Sola.

 • Flygelederne avviser at de aksjonerer
 • Mer forvirring

  Han sier SAS også gir motstridende opplysninger om billettene for passasjerer som ikke kommer av gårde, vil bli refundert.

  - På sin informasjonstelefon opplyser SAS at refusjonsspørsmålet ikke er avgjort. I skranken her i Alta får vi imidlertid opplyst at passasjerer som velger alternative reisemåter, ikke vil få refundert utgiftene, forteller Skaar.

  Kaos

  Også på Gardermoen rådet fullstendig kaos mandag ettermiddag. Frustrerte ventende flypassasjerer sto, satt eller lå i kø i påvente av at flytrafikken skulle komme i gang igjen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer