Kaotisk kamelfest i India

Synes du en lørdagstur til Ikea eller en tur opp Karl Johan på 17. mai er en skjebne verre enn døden, er helgens arrangement i Pushkar absolutt ikke stedet for deg.

Kaotisk kamelfest i India
Publisert

Den indiske byen er åsted for et av verdens største og tettest befolkede markeder der kamelen står i fokus. Den lille byen Pushkar, som vanligvis ikke har mer enn 11.000 innbyggere, innvaderes fra 9. til 11. november av over 200.000 entusiastiske kameleiere. Med seg har de nærmere 100.000 kameler klare til å skifte eier. Her ligger alt til rette for det komplette kaos.

Fargerik folkefest

Markedet finner sted i ørkenen like utenfor byen. Hensikten er selvsagt å kjøpe og selge kameler, og hele 30.000 av disse vil skifte eier i løpet av de tre dagene galskapen varer. I tillegg til alle som kommer i embeds medfør, er arrangementet en folkefest både for innbyggerne i provinsen Rajasthan og de mange tilreisende. Voksne og barn strømmer til byen kledd i fargerike kostymer for å observere begivenhetene og la seg underholde av blant annet kamelveddeløp og kamelpolo.

Dersom du ikke har en kamel til overs

Tradisjonen begynte i sin tid som del av en pilegrimsreise, men har etter hvert utviklet seg til en enorm salgsfest både for de med og de uten ønske om å kjøpe kameler. Grunnet de geografiske og økonomiske forholdene i India har mange salgsbedrifter vansker med å nå frem til forbrukerne med tradisjonell markedsføring. For disse er kamelmarkedet den rene gullgruve, og flere hundre bedrifter benytter muligheten til å dytte mer eller mindre nyttige produkter over på folk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer