Kappløp mot Machu Picchu

Inkabyen Machu Picchu regnes som et av verdens store underverk. Erosjon og slitasje gjør at bare 500 turister får komme inn i byen hver dag. Det gjelder å komme først frem, og oppleve magien før det blir for fullt. Det klarte Ida Andreassen og Jacob Holmboe. Se de flotte bildene!

Publisert
Sist oppdatert

Klokken er bare halv fire på morgenen da guiden vekker Ida Andreassen, Jacob Holmboe og de to andre turistene i gruppen. Stille og raskt kler de på seg, og lister seg fra campen og opp mot inngangsbommen til Machu Picchu.

En halvtime senere hører de en annen gruppe turister komme oppover i nattemørket. De nyankomne blir svært overrasket da lommelyktene avslører at de ikke var først ute likevel. Lysstrålene streifer over Jacobs bukser, som har rutete lapper på knærne.

- De har sovet her hele natten, hvisker en av dem skuffet.

Det har de altså ikke. Men guiden hadde overhørt den andre gruppen snakke om å være ved bommen klokken fire, for å være først oppe ved inkaruinene. Ida og Jacobs gruppe bestemte seg for å slå dem.

Tre dagers inka-slit

I tre dager har de slitt seg opp og ned langs den steinlagte inkaruten, som begynner i Ollantaytambo, og slynger seg over 80 kilometer opp og ned fjellsidene mot Machu Picchu. Stien er bratt, og turen slitsom med mye kvalme og svimmelhet på grunn av høyden. Fremme i Wiñayhuayna, den siste campen før ruinene, samles alle turistgruppene som har valgt den tungvinte, men svært opplevelsesrike inkaruten til underverket. Så venter alle på morgenen, når bommen inn til Machu Picchu åpnes klokken seks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer