Kåret til landets beste campingplass

Oppvarmet svømmebasseng og fabelaktig utsikt.

Byrkjelo Camping kan lokke med flott beliggenhet - og et oppvarmet svømmebasseg! Foto: Harald Valderhaug/Byrkjelo Camping
Byrkjelo Camping kan lokke med flott beliggenhet - og et oppvarmet svømmebasseg! Foto: Harald Valderhaug/Byrkjelo Camping Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på bilferie på Vestlandet i sommer, eller pleier du å reise på campingferie? Da bør du vurdere å stoppe innom Byrkjelo Camping i Sogn og Fjordane. Campingplassen er nettopp kåret til er kåret til Årets Campingplass 2009 av fagjuryen i Norsk Caravan Club.

– Byrkjelo fremstår som en ryddig og fin plass, hvor det er koselig å komme, sier fagsjef Atle Hofseth i NCC i en pressemelding.

– Samtidig dreier det seg om en plass i jevn fremgang, med målbevisst oppgradering av fasilitetene, sjelden god service og høy sanitærteknisk standard.

Oppvarmet svømmebasseng

Og fasilitetene på Byrkjelo er ikke som på de fleste andre campingplasser. Byrkjelo har faktiskt et oppvarmet, utendørs svømmebasseng på 10 x 20 meter, og et plaskebasseng for de minste. Dette er et veldig flott tilbud for barnefamilier.

På femstjerners camping i Danmark

– Riktignok er det også bademuligheter i den vesle elven som renner like forbi plassen, sier Kristin Sindre Bjørkelo, som driver Byrkjelo sammen med ektemannen Anders Bjørkelo.

– Men med smeltevann fra Jostedalsbreen ligger vanntemperaturen her på 5-6 Celsius-grader. Da frister det nok mer med 24 grader i bassenget. Det er åpent gjennom hele skoleferien.

I tillegg til oppvarmet svømmebasseng, har Byrkjelo et grillhus ved grillplassen, så man kan grille selv i kaldt og dårlig vær. Det er også mulig å få trådløs bredbåndforbindelse dersom du har behov for det. I fjor sommer sto en oppgradert og utvidet sanitærbygning klar, med dusj og toalettrom som også er tilpasset bevegelseshemmede.

Campingplassen har 70 oppstillingsplasser og 10 campinghytter. 40 av vognplassene har faste gjester, de fleste leid av familier fra Sunnfjord, Nordfjord og Sunnmøre. mange gjester kommer igjen år etter år og bor i hyttene, forteller eierne.

- Hovedandelen av gjestene våre er norske, men i vår- og forsommersesongen er
det også mange utlendinger hos oss, hovedsakelig tyskere og hollendere, sier Kristin Sindre Bjørkelo til DinSide.

Se bilder av campingplassen:


Flott natur

Fasilitetene gjør at Byrkjelo Camping har fire campingstjerner. I tillegg til flotte forhold på campingplassen, kan Byrkjelo lokke med en dramatisk natur og et fint turterreng.

- Norske fjorder er kåret til verdens beste reisemål, og det er klart at det er en stor fordel for oss å ligge i denne regionen. Mange som kommer til oss tar dagsturer til de mest kjente stedene i regionen, som Briksdalsbreen, Geiranger, Stadt og så videre. Dette gjelder særlig utlendingene, forteller Kristin Sindre Bjørkelo til DinSide.

Campingplassen er en familiebedrift som har vært i drift siden slutten av 40-tallet. Da åpnet Anders J Bjørkelo (bestefar til nåværende eier) en leirplass her. Så overtok datteren Petra Bjørkelo (mor til nåværende eier), før ekteparet Anders og Kristin Sindre Bjørkelo begynte å involvere seg på slutten av 80-tallet.

- Vår egen kommune Gloppen, er et eldorado for dem som liker fotturer og andre naturopplevelser. Det finnes alt fra lette turer på grusveier der hele familien kan gå med sykkel og barnevogn, til toppturer som innebærer klatring og klyving. Fiske og jakt er også aktiviteter som trekker mange hit.

I tillegg nevner Kristin Sindre Bjørkelo at det finnes flere museer i området, og at sambygdingene er flinke til å stelle i stand arrangementer, som for eksempel Norsk Countryfestival eller NM i friidrett.

Håndplukkede kvalitetscampingplasser

Byrkjlo Camping er en av 88 spesielt utvalgte campingplasser i NCC Topp-Camping systemet.

– Dette er alle sammen campingplasser som er håndplukket etter tips og anbefalinger fra medlemmene i NCC, sier Atle Hofseth.

– Hver plass blir nøye undersøkt og vurdert av NCCs egne, erfarne inspektører før de eventuelt kan innlemmes i kjeden. Alle Topp-Camping plassene blir i tillegg gjenstand for årlige inspeksjoner, der det kontrolleres at det gode nivået holdes ved like.

På nett: Byrkjelo Camping og Norsk Caravan Club

Vet du om en perle av en campingplass du gjerne vil anbefale? Skriv i debattforumet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer