Attraktiv by

Kåret til Norges mest attraktive

Harstad, Bryne og Sandnes var de tre nominerte til å motta Attraktiv by-prisen for 2022. Nå er vinneren kåret.

FÅR PRIS: Sandnes ble kåret til Norges mest attraktive by i 2022. Foto: Sandnes kommune
FÅR PRIS: Sandnes ble kåret til Norges mest attraktive by i 2022. Foto: Sandnes kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble Sandnes som trakk det lengste strået i Attraktiv by-kåringa for 2022.

- Dette var stas! Vi har hatt gode planer, og vi har vært tålmodige. Prisen er en anerkjennelse av at vi har gjort mye riktig, og gir oss en solid vitamininnsprøytning i arbeidet med å utvikle sentrum videre, sier kommunedirektør Bodil Sivertsen på kommunens nettsider.

Juryen trekker spesielt frem at Sandnes har gjort et svært godt arbeid med å utvikle sentrum gjennom mange år, med gode lokaliseringer, satsing på barn og unge og et svært vellykket byrom.

Får skryt

– Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater. Nye funksjoner samlokalisert i sentrum, kultursatsinger, nye bydeler i nedlagte havnearealer og Ruten - et av Norges beste nye byrom, viser at Sandnes lykkes med sitt byutviklingsarbeid, sier Alexandria Algard, juryleder for Attraktiv by-prisen.

Prisen blir delt ut av kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

– Sandes har gjort en god jobb med å skape et levende og attraktivt sentrum. De to andre finalistene Harstad og Bryne fortjener også ros, sier Gjelsvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer