Karibia har aldri vært nærmere

Norges nye feriefavoritt? Svenskene har allerede oppdaget øya.

FRISTENDE? I februar begynte Ving å selge reiser til Aruba. Sophie Frisholm i Ving forteller at salget strømmer på, men påpeker at det fortsatt er en stund til desember. - Normalt øker salget etter sommerferien, sier PR-manageren.  Foto: Silje Ulveseth
FRISTENDE? I februar begynte Ving å selge reiser til Aruba. Sophie Frisholm i Ving forteller at salget strømmer på, men påpeker at det fortsatt er en stund til desember. - Normalt øker salget etter sommerferien, sier PR-manageren. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Temperaturen varierer sjelden med et par grader i løpet av året, sier Patrick Donovan, salgsdirektør for hotellkjeden Westin hotels & resorts, til DinSide.

Det er slettes ikke vanskelig å forstå hvorfor svenskene liker Aruba; Øya tilbyr et svært stabilt klima på rundt 30 grader, kritthvite strender, blått hav og en for tiden behagelig lav dollarkurs. Her er det noe for alle og en hver, enten du foretrekker All Inclusive eller ønsker å planlegge ferieoppholdet ditt selv.

Fly direkte fra Oslo

Til vinteren åpner reiseoperatøren Ving direkterute fra Oslo til Aruba, noe som gjør det enda lettere for Ola og Kari Nordmann å ta seg en tur til den karibiske øya.

– Dette er helt nytt. Vi har hatt direkterute fra Sverige i tre år nå og det har gått veldig bra, derfor har vi valgt å satse på det her i Norge. Det vil ta mellom 10,5 til 11 timer å fly over, opplyser Sophie Frisholm, PR-manager i Ving, til DinSide.

Ving Sverige har sendt rundt regnet 12.000 svensker til Aruba i løpet av de tre vintersesongene de har hatt reisemålet på programmet.

Direkteruten fra Norge som går med Thomas Cook, starter 11. desember og siste tur går 5. mars 2013.

– Prisene vil ligge på rundt 20.000 kroner per person, men det kommer veldig an på hvordan man vil bo. Vi har 14 hoteller på øya, forteller Frisholm.

Flyselskapet KLM har lenge tilbudt direkterute fra Amsterdam til Aruba, og akkurat nå ligger tur/retur-billettene i desember 2012 på 10.799 kroner per person fra Oslo med mellomstopp i Schiphol.

For langt? Her finner du Europas beste strender

Alle kan føle seg trygge

– Det er det perfekte sted uten ubehagelige overraskelser, hevder Donovan.

Han påpeker at øya har lav kriminalitet og mener at alle kan føle seg trygge på Aruba, uansett hvor og når de befinner seg på øya.

– Vi har den høyeste levestandarden i Karibia og over 70 prosent av økonomien er basert på turisme. Flyselskapene satser på mange direkteruter herfra fordi turistene stadig vender tilbake igjen, opplyser salgsdirektøren.

– En annen fordel er at du har mulighet til å oppleve hele øya, siden den er en mil bred og drøye tre mil lang, påpeker Donovan.

Mer eksotisk? Ilha Grande er en brasiliansk paradisøy

Som på bildene

Sophie Frisholm fra Ving trekker frem en annen opplagt attraksjon.

– Aruba har strender i verdensklasse, som ser ut som de gjør på bildene.

Turkis hav er altså i dette tilfellet ikke et photoshop-triks.

På Aruba slipper du også ubehagelige væroverraskelser, fordi øya ligger utenfor orkanbeltet. Selv om temperaturen stort sett ligger på over 30 grader, føles det likevel ikke så hett. Vinden fra Atlanterhavet kommer nemlig inn som et kjølende element over øya, til stor glede for solhungrige turister. Faren er bare at du ikke kjenner før det er for sent, at du har blitt brent …

Se bilder fra øya:

Kan gjøre kupp

I tillegg til sol og varme, kan du også gjøre noen reale kupp. I øyas butikker finner vi for eksempel flere kjente amerikanske klesmerker til en tredjedel av norske priser (blant annet på grunn av god valutakurs).

Merkesnobbene kan også få sitt - Gucci, Louis Vuitton og Bvlgari har nemlig butikker på Aruba.

Regner med fortsatt lav dollarkurs i årene fremover

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer