Karibisk karneval

Dans, skjønnhetsdronninger og djevelske opptog er bare noen av ingrediensene når karnevalene i Karibiaer i gang.

Publisert
Sist oppdatert

Trinidad

Fra 23. februar starter det berømte karnevalet i Port of Spain på Trinidad. Frankrike innførte karnevalstradisjonene her under sitt kolonivelde, men eks-slavene valgte å videreføre tradisjonen etter frigjøringen i 1838. Allerede i september starter musikerne å forberede seg til band-opptoget som går på mandag og torsdag under karnevalet. Her spilles den søteste calypso og karibisk soca, men det finnes også indiske innslag. Mange av landets innbyggere er nemlig av asiatisk herkomst. Karnevalet varer fra 8. til 13. februar.

Baranquilla, Colombia

Den colombianskkaribiske storbyens karnevalslov pålegger alle å glede seg, danse og å feste vilt i karnevalstiden. I januar starter karnevalsforberedelsene med fester i helgen hvor gatene blir stengt. Selve karnevalet starter 9. februar og varer i fire dasger. Utover i mars fortsetter Baranquillas innbyggere med post-karnevalsfeiring. I Baranquilla har de feiret karneval i cirka 150 år.

I Baranquilla er det salsa, merengue og den colombianske rytmen cumbia som gjelder under den høylydte karnevalstiden, som strekker seg fra den 9 – 12. februar. Mange herfra er av afrikansk herkomst, og dansen så vel som opptogene har også et touch av Afrika. I oktober året før velges karnevalsdronningen som skal danse i paradene med sitt hoff. Det velges også en såkalt kong Momo som bidrar med spre ekte karnevalsglød. Høydepunkter er La Gran Parada, hvor folk tar den helt ut hva kostymer og masker angår, og orkesterkonkurranse for latinske band.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer