Karibiske bølger

Yucatán-halvøyas hvite strender og turkise hav imponerer mer en de Sydenstrendene vi har sett.

Publisert

Stranda er hvit og rein, og havet lokker med tre farger – hvitt, turkis og blått. Fra solsenga kan du bestille en Corona når varmen blir for påtrengende. Eller du kan kaste seg ut i de karibiske bølgene – det er faktisk forfriskende selv om sjøen holdt 28 grader i august. Døsige feriedager på stranda i Cancun, får deg fort til å glemme norsk sommer fylt av regn og tåke.

Hovedstaden for turisme

Cancun er Mexicos hovedstad for turisme og for mange, den aller første smaken av Karibia. Hit reiser de fleste første gangen de besøker Mexico, og her var vi. Cancun ble i 1974 plukket ut av den meksikanske regjeringen som landets mest lovende sted for satsning på turistindustrien. Selv om Mexico tradisjonelt har vært populært for nordmenn i utallige år, er det først nå i år at charterturer til sørøstspissen har tatt av.

Strendene i Cancun, og langs kysten til Playa del Carmen er fristende, hvite og rene. Blå, karibiske bølger som slår inn mot korallstrender, kombinert med et fascinerende bredt spekter av liv under havoverflaten.. I Cancun kan du velge mellom strendene langs øya best kjent som Zona Hotelera, eller inne i lagunen ut fra selve Cancun by. På Zona Hotelera, ut mot det Karibiske hav, strekker strendene seg kilometer etter kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer