Kåring: Her er de beste familiefavorittene

Beste camping, tivoli, hotell, reisemål og badeland er kåret. Liseberg, Legoland, Daftö camping og Mallorca er blant vinnerne.

FERIE MED FAMILIEN? Liseberg er beste fornøyelsespark i Norden, ifølge en svensk kåring av beste familieattraksjoner. Foto: Liseberg
FERIE MED FAMILIEN? Liseberg er beste fornøyelsespark i Norden, ifølge en svensk kåring av beste familieattraksjoner. Foto: Liseberg Vis mer
Publisert

Sammen med Spania er Sverige nordmenns favorittreisemål: Ifølge en fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå fikk Spania og Sverige begge 1,1 millioner feriereiser fra Norge i fjor.

Hvert år kårer den svenske familiesiden Barnsemester.se de beste av de beste innen reiser og opplevelser for barnefamilier.

De kårer Nordens beste innen både fornøyelsesparker (tivoli), badeland, hoteller og campingplasser - og de kårer beste familiereisemål i Europa, samt beste charterselskap, beste charterhotell for barnefamiliene og beste barneklubb.

Og mange av disse attraksjonene er kjente for nordmenn på tur i Sverige og Danmark: Både Liseberg og Legoland er godt besøkt av nordmenn i sommerhalvåret.

Og for deg som lurer: Liseberg åpner for sommersesongen 27. april. Legoland åpner 30. mars.

Playfinity kaller seg «spillkonsollen for utelek», og gir deg digitalt ballspill med sensorer og oppkobling til mobilen. Se hvordan det er å leke med en smartball, og hør hva vi selv synes! Vis mer

Kun én norsk attraksjon på pallen

Kåringen er en avstemming gjort av Barnsemesters lesere, og Jenny Forsberg, pressekontakt hos Barnsemester, forteller til Dinside at det i år er drøyt 60.000 som har stemt.

- Man har kunnet stemme på hvem av de nominerte man vil fra en på forhånd definert liste av de familieattraksjonene som vært mest populære hos våre brukere i løpet av året.

Det er ingen norske attraksjoner som har nådd toppen av pallen, men ifølge Forsberg finnes det norske deltakere i de fleste kategoriene som gjelder Norden.

Atlanterhavsparken i Ålesund er eneste norske attraksjon med pallplass: De er på tredjeplass for beste Akvarium i Norden.

Andre norske nominerte, som man altså har kunnet stemme på, er Dyreparken i Kristiansand (i kategorien Beste Dyrepark i Norden), Tusenfryd (i kategorien Beste fornøyelsespark i Norden) og Bø Sommarland (i kategori Beste sommerland i Norden).

Nedenfor kan du se vinnerne og pallplasseringene for noen av kategoriene. For en full iste med at av vinnere og pallplasseringer, kan du gå til nettsida Barnsemester.se

Beste camping ligger ved norskegrensa

Det er svenske Daftö camping & resort som vinner prisen for beste campingplass for familier. Campingplassen ligger i Strömstad, ikke langt fra norskegrensa.

- Ettersom det er våre gjester som har stemt fram vinneren ser vi Stora Barnsemesterpriset som den fineste utmerkelsen vi kan få. Det er familienes meninger som er aller viktigst for oss og vi er derfor uendelig stolte over å havne på førsteplass for tredje gang, uttaler Lena Kempe, VD på Daftö resort, i en pressemelding.

Daftö er også eneste svenske campingplass med fem stjerner i ADAC sin kåring av Europas beste campingplasser i 2018.

Her er vinnerne av «barneferieprisen 2019»:

Beste fornøyelsespark (tivoli) i Norden:

 1. Liseberg (Gooteborg)
 2. Tivoli (København)
 3. Gröna Lund (Stockholm)

Beste temapark i Norden:

 1. Legoland (Billund/Danmark)
 2. High Chaparral (Småland/Sverige)
 3. Astrid Lindgrens verden (Småland/Sverige)

Beste dyrepark i Norden:

 1. Givskud Zoo (Givskud/Danmark)
 2. Kolmården (Östergötland/Sverige)
 3. Ölands Djur & Nöjespark (Öland/Sverige)

Beste sommerland i Norden:

 1. Fårup Sommerland (Saltum/Danmark)
 2. Djurs sommerland (Nimtofte/Danmark)
 3. Tosselilla Sommarland (Skåne/Danmark)

Beste akvarium i Norden:

 1. Kattegatcentret (Grenaa/Danmark)
 2. Den Blå Planet (København/Danmark)
 3. Atlanterhavsparken (Ålesund/Norge)

Beste vitensenter:

 1. Dalénium (Västergötland/Sverige)
 2. Kreativum (Karlshamn/Sverige)
 3. Universum (Göteborg/Sverige)

Beste campingplass for familier:

 1. Daftö camping & resort (Strömstad/Sverige)
 2. Böda sand (Öland/Sverige)
 3. Årjäng camping Sommarvik (Årjäng/Sverige)

Beste hotellkjede for barnefamilier:

 1. Scandic hotels
 2. Nordic Choice hotels
 3. Best western

Beste reisemål for barnefamilier:

 1. Mallorca
 2. Tyrkia
 3. Danmark

Beste familiekonsept innen charterreiser:

 1. Sunwing family resorts (Ving - og deres barneklubb Lollo og Bernie kåres til beste barneklubb)
 2. Nazar collection
 3. TUI family life

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer