Karneval i Europa - 2004

Du trenger ikke reise ut av Europa for å feire karneval.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Italia

Venezia: 7. februar til 24. februar
Europas mest kjente karneval? Venezia spiller på sine karnevalstradisjoner hele året med salg av masker og kostymer i suvenirforretningene, men det er nå du kan oppleve det på ordentlig. Et litt mer elevert karneval enn de mer latinske variantene, preget av masker, galla og lukkede fester, heller enn parader og gateparty. Årets tema er orienten, med fokus på Japan, Kina, India og Thailand.

 • Venezias karneval på nett
 • Viareggio: Diverse datoer i februar
  Det er Viareggio du bør besøke for de sprekeste karnevalsfestene i Italia, i år er det klart for feiring nummer 131 i rekken. De mest tydelige severdighetene er de gigantiske dukkene i pappmasjé, satiriske karikaturer av offentlige personer. For best mulig utbytte lønner det seg dermed å kjenne litt til det italienske samfunnslivet. Paradene avsluttes med matfester og fyrverkeri.

 • Karnevalet i Viareggio på nett
 • Fargerikt, stort og humoristisk i Nice. Foto: A. Hanel/Carneval de Nice
  Fargerikt, stort og humoristisk i Nice. Foto: A. Hanel/Carneval de Nice Vis mer


  Frankrike

  Nice: 13. februar - 25. februar
  Det er 120. gang det feires karneval i Nice, og årets tema er direkte latterlig: Nemlig Kongen av klovneri. Regn med gjøgling på høyt plan, blomsterparader, gigantiske figurer på vandring gjennom gatene og et hav av besøkende. Og tradisjonen tro de siste 50 årene bades det i Baie des Anges på den første søndagen i karnevalsfeiringen.

 • Nice karneval på nett
 • Spania

  Kanariske karneval: diverse datoer
  De mest latinske karneval i Europa må du reise til Kanariøyene for å oppleve. Tenerife og Gran Canaria har de mest spektakulære, men det er også mulig å ha det moro med fjær og kostymer på Fuerteventura og Lanzarote.

 • Bildespesial og full karnevalskalender for Kanariøyene finner du her
 • Sitges: 19. februar til 25. februar
  Partybyen utenfor Barcelona sier ikke nei når det er muligheter til å arrangere fester.

 • Mer om Sitges
 • Cádiz: 19. februar til 29. februar
  I Cádiz konkurreres det forut for feiringen, og selve karnevalet varer i ti dager. Dette er regnet som en av de største karnevalsfeiringene i Europa. Rockekonserter og øredøvende fyrverkeri er en del av feiringen, såvel som de mer forventede parader og kostymer.

  Ciudad Rodrigo: 12. februar til 28. februar
  Det såkalte oksekarnevalet foregår i Ciudad Rodrigo, Salamanca. Tyrefekting er en sentral del av feiringen. Populær begivenhet som trekker mange tilreisende.

  Tyskland


  Mainz, Düsseldorf og Köln: Besøk høyborgene for ekte rhinske karneval. Mellom november og askeonsdag arrangeres det hundrevis av forskjellige kostymeball og festligheter. Opp mot den siste helgen er det flere fester og arrangementer, før alt kulminerer med fargerike parader mandag før fasten.

 • Mer om karneval i Köln
 • Belgia

  Karnevalet i Binche står på Unescos lister. Foto: Copyright (c) of the Belgian Tourist Office NYC/USA Foto: Copyright (c) of the Belgian Tourist Office NYC/USA
  Karnevalet i Binche står på Unescos lister. Foto: Copyright (c) of the Belgian Tourist Office NYC/USA Foto: Copyright (c) of the Belgian Tourist Office NYC/USA Vis mer


  Binche: 22. februar - 24. februar
  I belgiske Binche er det karnevalstakter med musikk, kostymer og parader, som ellers i den karnevalsfeirende verden, om enn med en litt mer påkledt og traust stil enn for eksempel på Trinidad. Her er parader for damene og for ungdomsgrupper. Spesielt med dette belgiske karnevalet er den lokale karnevalsfiguren kalt "Gille" med et hodeplagg som rager 1,2 meter opp i luften. Da skal det ikke blåse mye før du må holde hatten fast til hodet … Karnevalet står forøvrig på Unescos vernelister.

 • Karneval i Binche - offisiell informasjon
 • England

  London - Notting Hill: 28. august - 30. august
  Nordeuropas sprekeste karneval må du vente helt til sommeren med å oppleve. I London fylles gatene i bydelen Notting Hill med ville opptog i slutten av august. Les mer i vår reportasje fra fjorårets fest her.

  De fleste drømmer om karneval i Rio, men dette er ikke nødvendigvis det beste valget. Tilbake til karnevalskalenderen for resten av verden.

  Karneval i bilder - finn din favoritt

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer