Karneval i Europa - 2004

Du trenger ikke reise ut av Europa for å feire karneval.

Publisert
Sist oppdatert

Italia

Venezia: 7. februar til 24. februarEuropas mest kjente karneval? Venezia spiller på sine karnevalstradisjoner hele året med salg av masker og kostymer i suvenirforretningene, men det er nå du kan oppleve det på ordentlig. Et litt mer elevert karneval enn de mer latinske variantene, preget av masker, galla og lukkede fester, heller enn parader og gateparty. Årets tema er orienten, med fokus på Japan, Kina, India og Thailand.

Venezias karneval på nett

Viareggio: Diverse datoer i februarDet er Viareggio du bør besøke for de sprekeste karnevalsfestene i Italia, i år er det klart for feiring nummer 131 i rekken. De mest tydelige severdighetene er de gigantiske dukkene i pappmasjé, satiriske karikaturer av offentlige personer. For best mulig utbytte lønner det seg dermed å kjenne litt til det italienske samfunnslivet. Paradene avsluttes med matfester og fyrverkeri.

Karnevalet i Viareggio på nett

Frankrike

Nice: 13. februar - 25. februarDet er 120. gang det feires karneval i Nice, og årets tema er direkte latterlig: Nemlig Kongen av klovneri. Regn med gjøgling på høyt plan, blomsterparader, gigantiske figurer på vandring gjennom gatene og et hav av besøkende. Og tradisjonen tro de siste 50 årene bades det i Baie des Anges på den første søndagen i karnevalsfeiringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer