Karneval i Europa

Her er karnevalsfeiringer innenfor en helgs rekkevidde for oss nordboere.

Publisert
Sist oppdatert

Brasil og New Orleans er kanskje de heteste karnevalstipsene, men muligens noe utenfor din rekkevidde både hva gjelder tid og penger. Det koster kroner, og en langhelg er kanskje litt i minste laget for så lange reiser. Men det finnes muligheter også med europeiske fortegn. Her er noen tips:

Skroll nedover, artikkelen fortsetter!

Foto: InterMedia .Net.A.H Foto: InterMedia .Net.A.H
Foto: InterMedia .Net.A.H Foto: InterMedia .Net.A.H Vis mer

Årets heteste karneval

 1. Karneval i Europa


Karneval på den franske blåhimmelskysten

Det er klart for vinterens store happening og det 119. karnevalet i populære Nice. Årets tema er King of .COMmedia, som en takk til mediaomtaler gjennom tidene som har gjort karnevalet her så stort som det har blitt. Her er parader, fargerike og gedigne karnevalsfigurer, her er confetti, blomsterparader, lys og fyrverkeri. Og tradisjonen tro de siste 50 årene bades det i Baie des Anges på den første søndagen i karnevalsfeiringen.

Foto: viareggio.ilcarnevale.com
Foto: viareggio.ilcarnevale.com Vis mer


Italiensk i Viareggio og Venezia

Karnevalet i Viareggio har ord på seg for å være det mest spektakulære i Italia. I år arrangeres det for 130. gang. Her er det dukker av pappmasjé ment å satirisere over offentlige og politiske personer. På bestemte dager gjennom karnevalstiden kan du beundre karnevalsparader, som hver gang avsluttes med et gastronomisk arrangement og fyrverkeri.

I Venezia er det klart for musikk, konserter, teater, ball, gallamiddager og barnekarneval; noe annerledes enn det du kanskje forbinder med karnevalsfeiringer.

Show både med - og nesten uten - klær. Foto: http://www.laspalmascarnaval.com/ Foto: http://www.laspalmascarnaval.com/
Show både med - og nesten uten - klær. Foto: http://www.laspalmascarnaval.com/ Foto: http://www.laspalmascarnaval.com/ Vis mer


Kanariske karnevalsrytmer

På Kanariøyene er det gode muligheter for å få med seg et fargesprakende karneval på denne tiden av året. De største festlighetene finner sted på Tenerife, i hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Men det skjer flere steder rundt på øyene, eksempelvis på Gran Canaria, Lanzarote og La Palma. På sistnevnte øy kriges det med talkum … flere tusen kilo talkum går med i bataljene, så her skulle det være mulig å holde kroppen både tørr og hvit …

Festligheter på det spanske fastland

Det er hett på øyene, og det er hett på det spanske fastland. Det er muligheter for å kaste seg ut i heftige karnevalsrytmer både i Barcelona og i den nærliggende badebyen Sitges. Sitges er riktignok også kjent for sitt heftige og homoseksuelle uteliv. Mer om dette kan du lese i denne artikkelen. Men tilbake til karneval:

Tyske takter

Mainz, Düsseldorf og Köln er høyborger for ekte rhinske karneval. Mellom november og askeonsdag – som altså i år faller på 5. mars – arrangeres det hundrevis av forskjellige kostymeball og festligheter. Opp mot den siste helgen er det flere fester og arrangementer, før alt kulminerer med fargerike parader mandag før fasten.

 • Sted og dato:
  Mainz, Köln eller Düsseldorf 3. mars.

Belgisk i Binche

I Belgiske Binche er det karnevalstakter med musikk, kostymer og parader, som ellers i den karnevalsfeirende verden – men her er det nok litt mer trauste kostymer enn for eksempel på Trinidad. Her er parader for damene og for ungdomsgrupper. Spesielt med dette belgiske karnevalet er den lokale karnevalsfiguren kalt "Gille" med et hodeplagg som rager 1,2 meter opp i luften. Da skal det ikke blåse mye før du må holde hatten fast til hodet …

 • Sted og dato:
  Binche, Belgia, 2. til 4. mars.

 • Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer