Karneval i Europa

Her er karnevalsfeiringer innenfor en helgs rekkevidde for oss nordboere.

Publisert
Sist oppdatert

Brasil og New Orleans er kanskje de heteste karnevalstipsene, men muligens noe utenfor din rekkevidde både hva gjelder tid og penger. Det koster kroner, og en langhelg er kanskje litt i minste laget for så lange reiser. Men det finnes muligheter også med europeiske fortegn. Her er noen tips:

Skroll nedover, artikkelen fortsetter!

Karneval på den franske blåhimmelskysten

Det er klart for vinterens store happening og det 119. karnevalet i populære Nice. Årets tema er King of .COMmedia, som en takk til mediaomtaler gjennom tidene som har gjort karnevalet her så stort som det har blitt. Her er parader, fargerike og gedigne karnevalsfigurer, her er confetti, blomsterparader, lys og fyrverkeri. Og tradisjonen tro de siste 50 årene bades det i Baie des Anges på den første søndagen i karnevalsfeiringen.

Sted og dato:Nice, 21. februar til 5. mars.Relaterte artikler på DinSide Reise:Fransk festivitasGuide til NiceEkstern lenk:Karnevalets nettside

Italiensk i Viareggio og Venezia

Karnevalet i Viareggio har ord på seg for å være det mest spektakulære i Italia. I år arrangeres det for 130. gang. Her er det dukker av pappmasjé ment å satirisere over offentlige og politiske personer. På bestemte dager gjennom karnevalstiden kan du beundre karnevalsparader, som hver gang avsluttes med et gastronomisk arrangement og fyrverkeri. I Venezia er det klart for musikk, konserter, teater, ball, gallamiddager og barnekarneval; noe annerledes enn det du kanskje forbinder med karnevalsfeiringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer