Karneval på Kanariøyene

Se bildene fra det elleville karnevalet på Lanzarote. Tekst og foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Lite klær og mye fjær for disse karnevalsdamene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Lite klær og mye fjær for disse karnevalsdamene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer

- I’m bad….skjønner du?

Joe Jackson snurrer rundt i en piruett uten å stå videre tilbake for den avdøde popkongen Michael Jackson. Det egentlige navnet er José Márquez, og han lever faktisk av å kle seg ut og danse som Michael gjorde. Han er kanskje den beste, men denne natten er han bare en av flere hundre kopier av legenden i den samme gaten.

Det var nemlig selveste høydepunktet under karneval på Lanzarote, som gikk av stabelen natt til tirsdag. Tusenvis av store og små hadde samlet seg for å feire vilt i øyas hovedstad Arrecife. Kostymene var mange og varierte, men mye inspirasjon så ut å være hentet fra Thriller.

Dette er verdens beste karneval

Karnevalet på Kanariøyene er kanskje mest kjent for sin avdeling Tenerife, men ingenting ble holdt tilbake i Arrecife når det gjaldt stemningen blant de lokale. Ta en titt i bildespesialen under, og du vil skjønne …


Enda fetere og hetere karneval finner du i Brasil. Se bildebevis fra DinSides besøk til Olinda i Recife.

Fester videre

Karnevalet på Lanzarote foregår i flere etapper. I Arrecife avsluttes det hele onsdag denne uken, mens et mer turistorientert karneval starter i nabobyen Playa del Carmen på torsdag 18. februar og varer til søndag 21. Februar.

Karneval arrangeres på alle Kanariøyene gjennom februar måned. Se en oversikt over datoene hos Lastminute.com. Får du ikke med deg karnevalet i år, kan du planlegge en tur neste år.

På nett: Lanzarotes turistnettside