Karneval til 16 millioner!

16 millioner kroner er blåst av på under fire uker. Bli med på karneval i Las Palmas.

Publisert
Sist oppdatert

Karneval

Tradisjonelt festligheter i katolske land, med opptog, kostymer og masker i uken forut for fasten. Fra italiensk carnevale, av carne som betyr kjøtt og vale som betyr farvel; eller mellomlatinske carnelevarium, av caro som betyr kjøtt og levare som betyr fjerne, ta bort.
(Kilde: caplex)


Årets karneval i Las Palmas på Gran Canaria var det 32. karnevalet i rekken som det fremstår i dag. Fra 15. januar til 9. februar har det blitt festet, paradert og showet fra tidlig morgen til ... tidlig morgen.

På programmet har det stått kroppsmalings- konkurranser, barneparader, brasilsk aften, gammeldags karnevalsfiesta, latinoelskernes aften, dragdronninggalla, kåring av barnas galladronning, dansetrupp-konkurranser og mye, mye mer.

BILDESPESIAL: Bli med på karneval!

Staying alive á la John Travolta? Foto: www.lpacarnaval.com
Staying alive á la John Travolta? Foto: www.lpacarnaval.com Vis mer


Årets karneval har vært mer omfattende enn ellers, med over 40 sceneshow og flere festligheter tilpasset alle; barn, gamle, og folk med forskjellige interesser. Årets karnevalbudsjett har vært på imponerende to millioner euro, som tilsvarer drøye 16 millioner norske kroner. Tema for årets fest har vært Olympia. Festlighetene avsluttes med "sardinens begravelse" 9. februar. En stor sardin fraktes gjennom gatene med alle marsjerende bak i begravelsesantrekk. Dagen etter begraves sardinen i sanden på stranden akkompagnert av en fanfare av fyrverkeri og etterfulgt av strandfester som varer hele natten ...

BILDESPESIAL: Bli med på karneval!


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer