Karnevalskalender for USA

Fra strandparty i California til isskulpturer i Ontaria i USA og Canada.

Publisert
Sist oppdatert

Karnevalsfeiring i USA heter Mardi Gras, og fremste eksponent er den årlige utskeielsen i New Orleans. Her kombineres sambaen fra Brasil med byens karibiske røtter. Det loves musikk, dans, limbokonkurranser, stappfulle barer, kasting av halskjeder og kåringer av beste kostymer. Festen forgår rundt hele byen, men de største opptogene finner du langs St. Charles Avenue.

Turistene har for vane å stimle sammen langs legendariske Bourbon Street. Mens de offisielle karnevalsfeiringene i Sør-Amerika som regel strekker seg over tre til fire dager, nøyer New Orleans seg med én. I år faller feiringen på den 12. februar.

Vinterkarneval

Tradisjonen med å feire Mardi Gras har etter hvert spredd seg til andre byer og steder i USA. Huntington Beach i Orange County, California, feirer fra 25. januar til 9. februar, mens Manitou Springs i Colorado gjør det samme i midten av februar. I Minnesota lar ikke innbyggerne vinter og kulde sette en stopper for karnevalstradisjonen. I år feires det vinterkarneval for 116-året på rad. Saint Paul Winter Carnival kalles det når innbyggerne i Saint Paul feirer med iskulpturer, skiløp, opptog og kjølig karnevalsstemning. For å sikre at karnevalet får nok av hovedingrediensen, snø, er feiringen lagt så tidlig som i slutten av januar. I år er datoene 25. januar til 3. februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer