Karoo national park og Mountain Zebra national park

Antiloper, maurslukere, ørn, bavianer, rev og hylende hyener - du er i Karoo nasjonalpark.

Publisert
Sist oppdatert
Actionferie i Sør-Afrikas nasjonalparker.

Foto: Gry Gaard Foto: Gry Gaard
Actionferie i Sør-Afrikas nasjonalparker.

Foto: Gry Gaard Foto: Gry Gaard Vis mer


Karoo er navnet på den mest typiske vegetasjonen i Sør-Afrika og dekker mesteparten av landarealet: fjell, gress, busker samt lave trær. Klimaet er temperert. Det regner mest i mai og oktober. Om vinteren faller det jevnlig snø på de høyeste toppene.

Opplevelser

Karoo ligger 615 km fra Cape Town, 195 kilometer fra Port Elizabeth og 68 kilometer fra Plettenbergbay. I Karoo vil du se bavianer, apekatter, mange ulike antiloper, ørn og elefantens nærmeste slektning, dassier. Er du riktig heldig får du også et glimt av flaggermusørereven og aardwolf - eller maursluker på norsk. Her finnes også en interessant fossil- og plantesti. Hele opplevelsen akkompagneres av hylende hyener.

Mountain Zebra National Park ligger en avstikker unna Addo Elephant Park, vel 280 kilometer unna Port Elizabeth. Parken ble opprettet for å redde fjellsebraen, det målet har de nådd, dette til tross for at populasjonen en stund bestod av sju dyr. Det finnes fire ulike sebraer i Afrika, og ifølge Caplex står noen av artene i fare for å bli utryddet.

Mountain Zebra National Park tilbyr blant annet guidede gåturer i det flotte terrenget. Velg mellom turer som går fra en til tre dager, enten til fots eller i safaribil. Nattlige kjøreturer er også svært populært all den tid det er stor sjanse for å se bøffelflokker.

Overnatting

Det er flere overnattingsalternativer i parken: camping, bungalows og også gjestehuset Doornhoek Guesthouse. Nærmeste tettsted er Craddock 12 kilometer unna og der kan du ta inn på ett av flere koselig, gamle pensjonater eller hoteller.

  • Tilbake til innledningsartikkelen
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer