- Katastrofal feil

Sikkerhetskontrollørene fant noe som ikke hører hjemme i kofferten.

BLE STANSET: Katta lå i bagasjen da den ble sendt gjennom røntgenskanneren. Foto: TSA
BLE STANSET: Katta lå i bagasjen da den ble sendt gjennom røntgenskanneren. Foto: TSA Vis mer
Publisert

Transportation Security Administration (TSA) har ved flere anledninger advart og informert reisende om hvilke regler som gjelder for å få dyr gjennom sikkerhetskontrollen.

Men det kan virke som ikke alle har fått med seg reglene.

Lisa Farbstein, talsperson i TSA, melder nå at en reisende på Norfolk internasjonale lufthavn i USA forsøkte å sende kjæledyret sitt gjennom røntgenskanneren.

- Akkurat når du trodde det var trygt å ta med kjæledyret ditt på tur. En reisende forlot katten sin i bagasjen sin i sikkerhetskontrollen. Vær oppmerksom, kjæledyreiere: Ikke send kjæledyret ditt gjennom røntgenskanneren. Katastrofal feil! skriver talspersonen på Twitter.

Videre informerer Farbstein at det gikk bra med katten.

- Den reisende og katten måtte gjennom sikkerhetskontrollen på riktig måte da TSA-offiseren så røntgenbildet. Den riktige måten er å fjerne katten fra reiseveska, skriver hun.

Ikke første gang

I januar skrev DinSide om en kvinne som forsøkte å ta med seg en kongeboa på 122 centimeter gjennom sikkerhetskontrollen på Tampa internasjonale lufthavn.

Slangen ble oppdaget da kvinnen sendte en reisebag gjennom røntgenskanneren.

- Våre medarbeidere på Tampa internasjonale lufthavn fant ikke dette hyssssssterisk, skriver TSA på sin Twitter-profil.

Da flyselskapet ble varslet om kongeboaen, som bærer navnet Bartholomew, ble kvinnen nektet å ta med seg slangen på flyet. Farbstein meldte at kvinnen hevdet at slangen er hennes emosjonelle støttedyr.

Skapte reaksjoner

Som om det ikke var nok med en slange og katt feilplassert gjennom sikkerhetskontrollen, så skal vi ikke lenger tilbake enn til desember for å finne enda et eksempel.

Da var det en hund som ved et uhell ble sendt gjennom røntgenskanneren på en flyplass i Wisconsin.

- Hunden var litt skvetten, men var i orden da den ble tatt ut av sekken. Etter at hunden ble oppdaget forklarte betjenten den riktige prosessen til passasjeren, uttalte Jessica Mayle i TSA til USA Today.

Etter hendelsen kom det flere sterke reaksjoner mot hundeeieren på Twitter, og flere mente han aldri burde få reise med hunden sin igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer