- Katastrofal reisemoms

Regjeringen foreslår en redusert sats på reiselivsnæring på 12 prosent. Katastrofalt, mener Reiselivsbedriftenes landsforening (RBL).

Publisert

Regjeringen foreslår en innføring av moms på 12 prosent for reiselivsnæringen og kollektivtransporten.

- Dette er katastrofalt for turistnæringen i Norge og direkte distriktsfiendtlig, sier leder Eva Bjøreng i RBL. bedriftene i de store byene, hvor tilstrømming av forretningsreisende er stor, kommer til å klare seg. Distriktene som er avhengig av fritids- og ferieturisme kommer til å slite kraftig.

Rolf Forsdal i Den Norsk Reisebransjeforening støtter opp om kritikken.

- Innføring av en avgift på reiselivsnæring vil forsterke tendensen vi allerede ser med færre tilreisende turister. Den vil svekke turistnæringens konkurranseevne og muligens skape en utilsiktet økt konkurranse innad i næringen, sier Forsdal.

Ikke på fly

Reisemomsen som etter planen skal innføres fra 1. juli 2001 kommer til å berøre pris på overnatting, transport og formidling av reiser. I tillegg foreslåes det full avgift på 23 prosent for fornøyelser, det betyr med andre ord moms på inngangsbilletter i fornøyelsesparker og på heiskort i skianleggene.

- Totalt sett vil dette bety at kostnader for ferieturen til en familie i Norge vil øke mellom syv til ti prosent, sier Forsdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer