Katastrofens ufattelige omfang

Meulaboh (NTB-AFP-Reuters): Bølgetragedien bare fortsetter å vokse, og mer død og ødeleggelse utfolder seg i all sin gru. Antallet døde stiger dramatisk – over 120.000 – og håper svinner for de savnede. Samtidig kommer det enkelte mirakelhistorier fra katastrofeområdet.

Publisert
Sist oppdatert

Midt i all kaos, sjokk og sorg finnes det eksempler på forbløffende overlevelser, imponerende mot og hjertevarmende omsorg.

En fem år gammel gutt fra Indonesia ble torsdag gjenforent med familien, etter at han hadde blitt funnet på en madrass ute i havet. Der hadde han drevet rundt i to døgn.

- Jeg var ikke redd, for jeg er vant til havet. Men det var kaldt, sa lille Wira da han kom til flyktningleiren i byen Meulaboh i Aceh-provinsen på Sumatra.

Fløt i sikkerhet

En 13 år gammel jente overlevde katastrofen ved å klamre seg fast til en ødelagt dør, etter at hun var blitt skylt ut i Det indiske hav. Meghna Rajshekhar ble funnet forslått etter to dager på havet.

I Penang i Malaysia overlevde en 20 dager gammel baby katastrofen, selv om hun lå og sov alene på en madrass da flodbølgen oversvømmet rommet. Hun fløt i sikkerhet.Både på Sri Lanka og i Thailand gir mange turister uttrykk for stor takknemlighet til lokalbefolkningen.

- Til tross for sine egne store tap, tok de seg av oss, forteller nederlandske Irene Nicastro, som var på ferie i Galle på Sri Lanka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer