Keiserens nye klær i Rio

Se opp for Den Lille Havfruen og Prinsessen på Erten. I år er H.C. Andersens eventyr tema for karnevalet i Rio.

Karnevalet i Rio de Janeiro i 2005 begynner offisielt lørdag 5. februar og varer tom tirsdag 8. februar. Foto: www.brazil.org.uk
Karnevalet i Rio de Janeiro i 2005 begynner offisielt lørdag 5. februar og varer tom tirsdag 8. februar. Foto: www.brazil.org.uk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samba, suggerende rytmer, glitter, glam, sexy kostymer og naken hud. Karnevalet i byen brasilianerne ynder å kalle Cidade Marvilhosa, den vidunderlige byen, er et av verdens største show. Hvert år strømmer tusenvis av turister til Rio for å riste på stjerten og beundre flotte kostymer i paradeshowene, og under karnevalet i 2005 kan de nå glede seg til noe helt eventyrlig.

I anledning H.C. Andersens 200-års jubileum har nemlig en av Brasils største sambaskoler, Imperatriz Leopoldinense, valgt den verdensberømte danske dikterens eventyr som tema for sin fargerike sambaparade. Over 4.000 dansere, musikere og eventyrfigurer skal være med i det gigantiske showet i Rios gater, inspirert av eventyr som Prinsessen på Erten, Keiserens nye klær og Den lille Havfrue.

Hard konkurranse

Hvert år konkurrerer sambaskolene i Rio de Janeiro om å presentere den mest imponerende og fantasifulle paraden under karnevalet. I likhet med fotballklubber er sambaskolene inndelt i divisjoner, og de pompøse karnevalsparadene foregår på sambodromen, som er en spesialbygget stadion. Under karnevalsparaden på sambodromen har hver sambaskole nøyaktig 80 minutter på å bruse med fjærene, hvorpå de blir bedømt i disipliner som årets tema, koreografi og musikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer