Kelnerens drømmekunde

Hvordan unngår du trøbbel med kelnerstanden? Drømmekundene får den glatteste servicen, her er tipsene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Foruten godt med driks, er det mye du kan gjøre for å komme på god fot med servitøren.

Noen universelle tegn det er greit å kjenne til

Kelnerens drømmekunde

 1. Lukk menyen når du er klar til å bestille, de fleste kelnere vil helst ikke skynde på deg om de tror du ikke har bestemt deg.

 2. Har du spesielle krav til maten, for eksempel på grunn av allergier eller lignende, bør du si det idet du bestiller. Ikke vent til maten er under tilberedelse eller på vei ut til bordet.

 3. Øyekontakt er tingen om du trenger assistanse. Forventningsfulle blikk er mye hyggeligere enn fingerknipsing, plystring, roping og hektisk vinking.

 4. Plasser kniv og gaffel samlet parallelt på tallerkenen når du er ferdig. Dette er et akseptert signal på at du er ferdig, selv om tallerkenen ikke er tom. Tar du bare en pause, kan spiseredskapene legges i kryss eller hver for seg.

 5. Om du er klar til å betale, bør kredittkort eller penger være synlig på bordet. Ingen kelnere vil sjekke under regninger eller inne i mapper for å se om du har lagt igjen penger før du er på vei ut.

 6. Om du vil at servitøren skal beholde vekslepengene, bør du si det. Om du bare sier takk, eller ingenting, må kelneren stå ved kassen for å finne vekslepenger selv om du ikke skal ha dem. Unødvendig for kelneren, og unødvendig for gjestene etter deg som må vente lenger på betjening.

Kelnerens drømmekunde

Separat krøll
Ikke be om separate regninger. Om du ikke stoler på at de du spiser med tar sin rettmessige del av regningen, bør du kanskje ikke spise sammen med dem. Om du ha seprarate regninger, be om det helt fra starten.

Juniortrøbbel
Du lar dem vel ikke kaste spagetti hjemme? Rydd opp etter ungene dine, og hold dem i stolene. De bør ikke løpe rundt i restauranter der mennesker bærer rundt på tunge, skoldhete retter. Og bestill for barnet, uansett hvor søtt det er å se på at servitøren prøver å lokke ønskene ut av knøttets uvillige munn.

Si fra
Om du ikke har bestemt deg for hva du vil ha, bør du si det. Ikke hold servitøren ved bordet mens du leser gjennom hele menyen for n'te gang. Hun eller han har sikkert annet å ta seg til mens du finner ut av hva du skal spise.

Tipsene er hentet fra det amerikanske nettstedet Stained Apron, men rådene er definitivt av det universelle slaget, og kan med fordel følges i restauranter over hele verden.

 • Tilbake til kelnernes skrekkhistorier.
 • Tilbake til innledningen.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer