Kenya roper på turistene

Kenya ble stemplet som et usikkert reisemål før jul i fjor. Nå er en ny koalisjonsregjering dannet og konflikten har roet seg. Alt Kenya trenger er turister...

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har gått en hel uke uten å tjene noen som helst. Folk i landsbyen min har begynt å stjele fra hverandre, rane hverandre med kniv over brødskalker. Vi er sultne.

Det er en overskyet dag på stranden rett utenfor Mombasa by. Det kunne likevel vært mer enn været som så lysere ut for Ali Mohamed. Sammen med et tyvetalls menn og gutter henger han som utsultet gribb over et 200 meter langt strekke av stranden foran Serena Beach Hotel.

Mistet levegrunnlaget

De venter alle på en turist de kan få solgt en dykketur, båttur eller leid ut et surfebrett til. Men den turisten er ikke der. For bare fire måneder siden kunne Ali tjene over 500 kroner dagen på å være megler for båteierne i Kenyas charterparadis - nå har de fleste av hotellene stengt, og de tre som fortsatt er åpne, har flest kenyanske gjester.

Ansatte på hotellene som stengte, har ikke fått lønn på fire måneder.

Ifølge Ali, bruker de nåværende gjestene bare penger på all-inclusive pakker eller inne på hotellenes områder.

- Jeg går fem kilometer om dagen hver vei for å komme meg hit til stranden fordi jeg ikke har råd til bussen som koster to kroner. De tre siste månedene har vært uttørket for turister. Hvorfor er det slik, her har vi ikke sett noe vold eller uroligheter?, spør han og slår talende ut med armene mot de folketomme sandstrendene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer