Kerala, et stykke laidback India

Cochin er hovedbyen i staten Kerala helt sør i India, og kontrasten til Mumbai kunne vanskelig vært større. Tekst og bilder: Stian Mong

Publisert
Sist oppdatert

Uskrevene lover tillater ingen bygninger i Cochin å være høyere enn palmetoppene, og fra avstand ser der derfor byen ut som om den er i ferd med å bli slukt av skogen.

Gammel fisketeknologi

Innbyggerne i Kerala lever av fiske, te og krydderhandel. I Cochin er det langs elvebredden satt opp et titalls svære fiskenett. Disse ble første gang satt opp av kinesiske immigranter på 1600-tallet og er i bruk den dag i dag. Det kreves flere menn for å operere hvert nett, og når nettet heises opp gjelder det å være snar med å berge fisken før måkene tar den. Fiskenettene synes å være mer en turistattraksjon i disse dager enn en effektiv fiskemetode. De større fiskene, som hai og tunfisk, fanges av store trålere på kysten.

 • Reisetips til Kerala
 • Hindubryllup

  Som i andre indiske byer er det flust av rickshawer i gatene, og de slåss om de turistene som er i byen utenom turistsesongen (som er fra november til februar). En rundtur i en rickshaw er en fin måte å se gatelivet på når føttene streiker, og de sjåførene som kan snakke brukbart engelsk kan kombinere kjøreturen med litt guiding. Det er under en slik tur at vi ser en stor ansamling av mennesker utenfor et slags forsamlingshus.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer