Kgalagadi Transfrontier Park

Parken og den tilhørende Kalahari-ørkenen er så vakker at man mister pusten.Av: Gry Gaard

Kgalagadi Transfrontier Park, 902 kilometer fra Johannesburg, inkluderer også Kalahari-ørkenen og er 3.6 hektar stor. Området strekker seg også inn i Botswana og parken er den nest største i Sør-Afrika.

Vakkert

Det kan bli hett her, og temperaturene svinger fra førti plussgrader og ned til ti minusgrader på vinternettene. Vakkert? Ja! Røde sanddyner, lite vegetasjon og dyr som gemsbok, springbok, eland - et antilopelignende dyr, wildebeest, løver med svarte manker, leopard og gepard.

Man kan komme seg rundt med bil, firehjulstrekk kan være nødvendig. Det er også mulig å ta seg rundt med buss til Upington og kontakte de mange turoperatørene som kjører parkturer; disse steller i stand blant annet nattlige kjøreturer, fotturer og forelesninger. Tre dagers opphold er et must; her er mye å oppleve.

Overnatting

Det finnes to typer overnatting: familiehytter og villmarkscamping med grillmuligheter. I Kalahari Tent Camp kan forelskede leie ørkentelt.

Informasjon/booking: Parkkontoret (Tlf.: + 27 - 54 561 2000)Kontaktinformasjon i Botswana: Dept. of Wildlife and National Parks - Botswana (Tlf.: + 26 - 7 318 0774, e-post: dwnp@gov.bw) Tilbake til innledningsartikkelen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer