Kina skal bygge jumbojets

Kina skal begynne å utvikle og produsere jumbojets.

Publisert
Sist oppdatert

Kina skal starte et nytt selskap som skal utvikle og produsere jumbojets, skriver det svenske fagtidsskriftet Travel News.se

Airbus og Boeing kan få konkurranse når det nye selskapet starter sin jumbojetproduksjon.

Det er meningen at det nye selskapet skal komme i gang med sine forretninger i Shanghai løpet av mars. Den kinesiske regjeringen vil ha kontroll over den nye flyprodusenten ved å eie en majoritetsandel i selskapet. Selskapene Avic I og Avic II, som er kinesiske selskaper som allerede har utvikling og produksjon av flyrelaterte produkter, vil ha den nest største eierandelen, og Shanghais regionalforvaltning, Baosteel Group og Aluminum Corporation of China vil være øvrige eiere.

Vi har tidligere omtalt den eksplosive utbyggingen av flyplasser som er planlagt i Kina: I løpet av de kommende 12 årene vil det komme 97 nye flyplasser der, om alt går som planlagt. 45 av de nye flyplassene skal være klare for takeoff innen 2010. Da er det klart at kineserne trenger fly for å betjene den store økningen i flytrafikk som er planlagt i landet med drøye 1,3 milliarder innbyggere ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer