Kinesere er de verste gjestene

Mens japanere er de beste turistene.

Publisert
Sist oppdatert

- Kulturkrasj kombinert med dårlig informasjon fra reisearrangørene er nok grunnen til at kineserne blir ansett som de dårligste turistene, sier direktør for salg, ferie og fritid i Choice Hotels, Holger Kohagen.

Ved restaurantbesøk kan kineserne komme til å spytte og kaste fra seg beinrester på gulvet. Hensyn til det norske røykeforbudet er også noe norske hotellarbeidere savner fra de kinesiske turistene, og som kan føre til frustrerende situasjoner, særlig fordi få kinesere snakker engelsk.

Les også hvem DinSides lesere helst ikke treffer på ferie: De verste turistene

I en undersøkelse gjort av Expedia der de har intervjuet 4.000 hotellansatte over hele verden, kommer japanere best ut som turister mens kineserne kaprer bunnplassen. At det er så stor forskjell mellom de to asiatiske naboene, forklarer Kohagen med at japanerne er mer bereiste og er derfor flinkere til å sette seg inn i nye kulturer. Kineserne har ofte ikke reist mye tidligere.

Japanerne har dermed høyest score sammenlagt på kriteriene populæritet, oppførsel, manerer, villighet til å lære det lokale språket og matlagingen, generøsitet, ryddighet, støy, klesstil og klagehyppighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer