Kineserne forbyr Lonely Planet

Skal du reise til Kina snart? Ikke ta med deg Lonely Planets guide. Den får du ikke ta med inn i landet.

Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske myndigheter har nemlig forbudt Lonely Planets populære China Travel Guide på grunn av det de kaller "kontroversielt innhold", skriver The Sydney Morning Herald.

Hva dette er? Jo, bokens kart har nemlig ikke inkludert øya Taiwan som en del av Kina.

Taiwans politiske status er et kontroversielt tema. Kina mener Taiwan er en del av dem, og vil ikke gå med på at øya har suverenitet.

Lonely Planet har opplevd støy rundt sin kinaguide i flere år, men det var altså i fjor kinesiske myndigheter bestemte seg for å forby boka. Lonely Planet har fått 30 rapporter fra folk som har blitt fratatt sine guider de siste 18 månedene.

Sikkerhetskontroll tok sjampo - ikke bombeGjem boken godt

Nå ber Lonely Planet reisende om å gjemme boken godt når de reiser i Kina, og eventuelt ta kopier av viktige sider de trenger, dersom boken blir fratatt dem.

Ingen av kinaguidene til Frommer's, Rough Guides eller DK Eyewitness Travel Guides har blitt bannlyst, ifølge The Sydney Morning Herald.

Heller ingen bøker som har omtalt andre kontroversielle temaer som massakren på Tiananmen-plassen, den kulturelle revolusjonen eller Tibet har blitt bannlyst. Det er foreløpig altså bare Lonely Planets kart som får myndighetene til å reagere med forbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer