Kinesiske backpackere på fremmarsj

Kineserne drar på backpackerferier som aldri før.

Publisert
Sist oppdatert

Kinas økonomiske vekst, og mindre strenge reiserestriksjoner har gjort at kineserne for alvor reiser ut for å se den store vide verden.

Og mange velger backpackermåten, skriver Reuters.

Tidligere var landet omtrent isolert fra omverden, og den gjengse kineser hadde ikke fritt leide til å reise utenlands. Nå har imidlertid kinesiske myndighetene åpnet landet mer og mer, og det betyr at kineserne dermed er friere til å reise ut av landet.

Innovasjon Norge, som styrer med reiseliv i Norge, har uttalt at det kinesiske markedet er, sammen med det russiske, et marked med stort potensial. Ifølge Innovasjon Norge kom det i fjor 70-80.000 kinesere til Skandinavia, og trenden viser at det blir flere besøk hvert år.

Kineserne reiser gjerne i grupper, slik japanere gjør, men nå når stadig yngre kinesere har penger til å reise, velger disse, i likhet med unge reisende i resten av verden, gjerne backpacking.

De vil gjerne se Europa, Afrika og andre land i Asia.

Lonely Planet har sett dette nye markedet, og begynte å utgi sine reiseguider på kinesisk i fjor. 5.000 kopier av Lonely Planets europaguide på kinesisk ble revet vekk på under en måned, ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer