Kista var ikke tom

Dette må være et av de eldste smuglerknepene i smuglerboka.

NARKOTIKABESLAG: Smuglerne ble avslørt etter å ha forsøkt seg på et klassisk smuglertriks. Foto: Tollvesenet
NARKOTIKABESLAG: Smuglerne ble avslørt etter å ha forsøkt seg på et klassisk smuglertriks. Foto: Tollvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I det som angivelig var en tom og antikk trekiste sendt som gods fra Sør-Afrika, avslørte tollerne på Gardermoen et langt mer kostbart innhold. Og smuglernes knep var verken avansert eller nytenkende. For det som først så ut som en tom kiste, var faktisk en treboks med dobbelt bunn. Og under bunnen hadde smuglerne forsøkt å skjule 7,5 kilo marihuana.

Avslører med ny teknologi: Nå stopper de smuglerne med kamera

Syns du dette smuglerforsøket var av det banale slaget? Smuglerne er tydeligvis mange, og freidige. DinSide så tidligere i år på noen av de frekkeste smuglerforsøkene som har blitt avslørt i Norge i år. Her er det alt fra røyksmuglere som stikker til skogs og øltørst russ, til kostbare BH-innlegg i form av solide kvanta kokain.

Ingen grenser for fantasien

– Det smugles på alle mulige måter; gjennom transportmidler, innvendig, flytransport, fergetransport, buss- og togtransport, i klær og i bagasje. Det er nesten sånn at det er bare fantasien som setter grenser. Folk utenfor miljøet har vanskelig for å komme på noe lignende, sa Bjørn Røse, toll- og avgiftsdirektør, til DinSide tidligere i år.

For selv om mange av oss har lett for å forbinde smugling med vanlige turisters forsøk på å øke tollfrikvoten på ulovlig vis, så er det ikke bare de ekstra flaskene som står i fokus når Tollvesenet gjør opp status. Totalt ble det beslaglagt 389.000 liter øl i 2010, noe som er ny rekord. Beslagene omfatter også 55.000 liter vin og 66.500 liter brennevin og sprit. Sammenlagt er dette en økning på 50 prosent i forhold til i 2009.

I tillegg kommer tobakk, valuta, medikamenter og narkotika.

Her er smuglernes ti på topp - beslag i 2010

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer