Kjære! Jeg mistet...

Hvis uhellet er ute på ferie, er heldigvis ikke alt fortapt.

Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang opplevd at hele ferien går i vasken på grunn av at du mistet lommeboka, eller at influensaen tok tak i deg allerede på flyturen ned? Da bør du være ekstra forberedt på din neste reise, slik at du kan møte urfordringene på best mulig måte.

Budgettravel.com har laget en liste over noen av de vanskeligste utfordringene som kan skje når du er ute og reiser. DinSide har omgjort rådene til norske forhold og lagt på et par tips.

Hva gjør du for eksempel hvis...

Du mister passet

For å få et nytt pass er du nødt til å dra til nærmeste ambassade eller konsulat. Gå inn på denne nettsiden før avreise og registrer adresse, telefonnummer og e-postadressen til ambassadene og konsulatene i de landene du skal reise til eller gjennom.

Det er også her kopi av passet ditt kommer til nytte, skriver budgettravel.com. Ta et kopi av passet før du drar, og oppbevar det separat fra passet. Førerkort og annen gyldig legitimasjon kan i visse tilfeller være nok, men kopien er et viktig supplement særlig når man oppholder seg i land med strenge sikkerhetsbestemmelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer