Kjærlighet og geriljakrig

SKRÅBLIKK: Fyrige spanjoler og kalde nordmenn? I krig og kjærlighet viskes alle grenser ut. Nå er vi er alle på randen av å bli terrorister - i kjærlighetens navn.

Inga Holst, journalist, DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist, DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA, SPANIA (DinSide): - Che, jeg skal skilles, sier Ivan fra Buenos Aires over sin mate på den argentinske baren i Born, Barcelona.

Det er tre og en halv måned siden sist han ville ta ut seperasjon. Og vi er alle innforstått med at la temperamental - hun er av italiensk herkomst - har sine luner, hun går ifølge Ivan på hett blod og på hans nerver.

- Men hun er god på bunnen, sier Ivan. - Jeg har en venn hvis italienske kone er verre enn hun jeg har i huset. Denne kaster klærne hans ut fra balkongen, fra tiende etasje. Dette finner du bare blant oss argentinere, stønner Ivan.

Han titter ut og ser misunnelig på alle kjæresteparene som kliner på benkene, i portrommene og på kafeene i de smale gatene. - Gid jeg var ung igjen, og kunne ha fire kjærester samtidig.

Men ikke bare latinske ektemenn sliter under mandeltrærne i den spanske metropolen.

- Det er da ingenting, sier vår britiske venninne Gail over tekoppen. - Min latviske flatmate Hanna, sloss med kjæresten sin forleden. Han gikk deretter i dusjen. Hun snek seg ut med klærne og skoene hans, og ga dem til sigøyneren som alltid ber om penger. Sigøyneren ble lykkelig for den fine Burberry-skjorta. Jeg hørte kjæresten skrike hele veien ned fra femte etasje og bort til supermarkedets parkeringshus, kanskje ikke rart all den tid han bare hadde et håndkle rundt livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer