Kjærlighet på timebasis

I Japan finnes 20.000 hoteller som leier ut rom på timebasis til par med behov for en smule privatliv.

Rødt rom for å stimulere sansene?
Rødt rom for å stimulere sansene? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Japan er et av verdens mest tettbodde samfunn, og behovene for litt privatliv har ført til en for mange av oss, merkelig utvekst på hotellfronten: Kjærlighetshoteller der man kan leie seg inn for noen timer når behovet blir for stort, veggene til naboen for tynne og trangboddheten for påtrengende. De har få egenskaper til felles med det vi tenker på som "timehoteller" i vesten, selv om det langt ifra bare er kjærestepar som kommer hit. Omkring 20.000 hoteller av denne typen finnes over hele Japan, og det er estimert at to millioner mennesker besøker slike hoteller daglig.

Skroll ned for mer.

Spesiell arkitektur

Selv om du ikke er stiv i japansk bør du ikke være i tvil når du snubler over et "love-hotel", eller "fashion-hotel" som de har begynt å kalle seg i et forsøk på å bli kvitt sitt litt frynsete rykte. De fleste finnes nær underholdningssentra og langs hovedveiene, og har priser stipulert i timesrater hengende nær inngangsdøren. Dessuten ser mange av dem ganske aparte ut. Med former som cruiseskip, slott og lignende merkelige konstruksjoner, skiller de seg ut fra den jevne japanske arkitektur. Du kan også kjenne dem på neonskiltene med navn som gjerne er både søte, morsomme og engelskinspirerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer