Kjærlighet på timebasis

I Japan finnes 20.000 hoteller som leier ut rom på timebasis til par med behov for en smule privatliv.

Rødt rom for å stimulere sansene?
Rødt rom for å stimulere sansene? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Japan er et av verdens mest tettbodde samfunn, og behovene for litt privatliv har ført til en for mange av oss, merkelig utvekst på hotellfronten: Kjærlighetshoteller der man kan leie seg inn for noen timer når behovet blir for stort, veggene til naboen for tynne og trangboddheten for påtrengende. De har få egenskaper til felles med det vi tenker på som "timehoteller" i vesten, selv om det langt ifra bare er kjærestepar som kommer hit. Omkring 20.000 hoteller av denne typen finnes over hele Japan, og det er estimert at to millioner mennesker besøker slike hoteller daglig.

Skroll ned for mer.

Spesiell arkitektur

Selv om du ikke er stiv i japansk bør du ikke være i tvil når du snubler over et "love-hotel", eller "fashion-hotel" som de har begynt å kalle seg i et forsøk på å bli kvitt sitt litt frynsete rykte. De fleste finnes nær underholdningssentra og langs hovedveiene, og har priser stipulert i timesrater hengende nær inngangsdøren. Dessuten ser mange av dem ganske aparte ut. Med former som cruiseskip, slott og lignende merkelige konstruksjoner, skiller de seg ut fra den jevne japanske arkitektur. Du kan også kjenne dem på neonskiltene med navn som gjerne er både søte, morsomme og engelskinspirerte.

Radiostyrte biler for ville scener.
Radiostyrte biler for ville scener. Vis mer


Ville rom

Med gjestenes formål i tankene, er de fleste rommene først og fremst utstyrt med tre bekvemmeligheter: Store dobbeltsenger, bad og erotiske kanaler på TV. Det har ikke vært uvanlig å benytte fantasieggende dekor som roterende senger, videoutstyr, speilvegger og vibrerende stoler. Dette er elementer som er på vei ut av alle områder der man ikke definerer hotellene som en del av sexbransjen. De fantastiske ytre hotellrammene er imidlertid i behold også utenfor sexområdene.

De aller sprekeste hotellene skal finnes i Osaka, der Ikutamateramachi-området er regnet som det beste. Hva med et rom med din egen karusell? Eller kanskje du vil leke Alien i et UFO-rom? Dessuten kan du finne rom der egne svømmebasseng, radiostyrte biler og biljardbord er en del av fantasien. Det mest kjente området for slike hoteller i Tokyo, heter Shibuya.


Anonymisering

Vibrerende lenestol og fotballspill...
Vibrerende lenestol og fotballspill... Vis mer


De fleste kjærlighetshotellene har gjort det som er mulig for å bevare kundenes følelse av anonymitet. Vanligvis kan gjester ankomme, gjøre sin booking og betale uten å se eller være i kontakt med andre mennesker. Du kan for eksempel velge rom fra en bildemeny på en tavle – opplyste bilder er ledige rom. Det finnes også hoteller der ansatte går runder i parkeringshuset for å dekke til bilskiltene slik at man ikke kan se hvem som er der. Bakgrunnen for alle disse anonymiseringstiltakene er ikke at majoriteten av gjestene driver lyssky aktiviteter, men at det rett og slett er litt flaut å benytte seg av slike hoteller på tross av at man er et etablert par.

Det er ikke vanlig å reservere rom på forhånd på slike hoteller, så de kan være et tips for den som er sent ute, og sliter med å finne rom i ordinære hoteller. Fra kvelden av er det nemlig mulig å overnatte til neste morgen.

Bluelight og vannfall.
Bluelight og vannfall. Vis mer


Dyrere enn du tror

De fleste kjærlighetshoteller har fire priser: Første variant er for hvile. I Osaka er det cirka en time, i Tokyo vanligvis to eller tre. Neste pris gjelder overnatting. Vanligvis kan du ikke sjekke inn før ni eller ti om kvelden. Den tredje prisen er servicetid. Dette er lavere priser som vanligvis er tilgjengelige på dagtid. Fri tid er fjerde variant, som kort sagt går ut på at du kan være så lenge du har "behov" for. I tillegg til listeprisene kommer gjerne serviceavgifter, helgetillegg og mystiske skatter. Regn derfor med at oppholdet kan koste omkring 25 prosent mer enn det du kan lese ut av prislistene i utgangspunktet. En del hoteller benytter seg også av betalingssystemer der du faktisk ikke slipper ut av rommet før du har betalt.

Flere uvanlige hoteller

 • Ishotell med usikker sesong

 • Vintønne, vindmølle eller havnekran? Snåle hoteller i Nederland

 • Homsehotell i Barcelona

 • Skrudde hoteller verden over
 • Se også vår bildereportasje fra Tokyo.

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer