Kjappe fakta om jakt

Hvor mange av oss drar på jakt, hva jakter vi på og hvor kan vi jakte?

Publisert
Sist oppdatert

Jaktsesongen:

Jakttidene revideres hvert femte år. I grove trekk vil sesongstarten se ut som følger:

Bukke/rådyr- og gåsejakt: 10. augustReinsdyrjakt: 20. augustDuejakt: 21. augustSmåviltjakt: 10. septemberHjortejakt: 10. septemberOrdinær rådyrjakt med hund: 25. septemberElgjakt. 25. september/5. oktober

Hvor finnes jaktterrenget?

Norges Jeger- og fiskerforening opplyser at det hovedsaklig er tre steder du finner terrenget: Stasskog, Fjellstyrene og hos jeger- og fiskerforeningens selv. Også lokalavdelinger av Norges Jeger- og fiskerforbund hjelper til med å finne terreng. Det er store variasjoner i priser.

Natur & Fritid har spesialisert seg på salg av jakt- og naturopplevelser og skreddersyr jaktturer med erfarne jegere. Prisene starter på 2.000 kroner for skogsfugljakt og opp til 27.000 kroner for femdagers reinsdyrjakt.

Eksterne lenker:Norges Jeger- og FiskerforeningStatsskogFjellstyreneNatur & fritid

Hvor mye koster jaktterrenget?

DinSide Reise ringte Statsskog og spurte om pris på terreng til jakt på elg i Hedmark, og fikk følgende tilbud: Grunnavgift (betales forskuddsvis) pålydende 2.600 kroner. Deretter følger en kilopris på 58 kroner kilo kjøtt, hvor det innbetalte forskuddet går til fradrag. På Fjellstyrenes nettsted opplyses det at opereres med 1-, 2-, og 3-dagerskort på småviltjakt som koster fra 110, ukeskort til 650 kroner og sesongkort på 1.200 kroner, og pris per reinsdyr starter på 1.200 kroner (kalv).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer