Kjemper mot nedleggelse

Sjerp Jaarsma vil beholde stedet hvor Heinekensjefen ble holdt fanget etter kidnappingen i 1983. Han tjener penger på turister som vil se stedet.

Publisert
Sist oppdatert

Jaarsma, som arrangerer guidede turer rundt i området hvor Alfred Heineken ble kidnappet, kjemper nå en kamp for at lagerbygningen hvor Heineken og hans sjåfør ble holdt fanget skal få stå. Det er byrådet i Amsterdam som har besluttet at lagerbygninen skal rives, men Jaarsma mener bygningen er av historisk verdi i Nederland. Det er den nederlandske avisen Algemeen Dagblad som melder dette.

Jaarsma har også egeninteresser i dette ettersom han driver guidede turer hvor du blir tatt med rundt i Amsterdam for å lære mer om den spektakulære og utspekulerte kidnappingen.

30. november 1983 ble selveste Alfred Heineken, toppsjefen i Heineken Breweries og Nederlands rikeste mann på den tiden, kidnappet sammen med sin sjåfør foran bryggeriets hovedkarter "Pentagon". I 21 dager ble de holdt fanget i to små celler bak falske vegger i en lagerbygning i et industriområde nær havnen i Amsterdam.

Til slutt valgte man å betale ut løsesummen på 35 millioner guilden (cirka 130 millioner kroner), og Heineken og hans sjåfør ble løslatt.

Hvis han ikke klarer å redde bygningen, ønsker Jaarsma å kjøpe hele bygningen og flytte den til et område nord i Nederland for å lage museum av bygningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer