Hyttetur

Kjempetabbe på hytta

Dette kan du risikere om du glemmer denne huskelista.

HUSKELISTA FØR VINTEREN: Det nærmer seg vinterstid. Er hytta gjort vinterklar? Foto: Odd Roar Lange
HUSKELISTA FØR VINTEREN: Det nærmer seg vinterstid. Er hytta gjort vinterklar? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyttehøsten ble annerledes enn mange hadde ventet. Etter et brennhett marked er det blitt betraktelig kjøligere. Og strømprisene gjør at enkelte velger å stenge hytta for vinteren for å spare strøm.

Men, da er det viktig å ta en sikkerhetssjekk av hytta før dørene låses slik at du ikke finner den med store skader til våren. Mer om sjekklista litt seinere.

Først litt om hyttemarkedet akkurat nå.

Skifte i markedet

- Vi har lagt bak oss noen helt spesielle år i hyttemarkedet, der etterspørselen og aktiviteten har vært unormalt høy. Det har også påvirket hytteprisene, som har fått et historisk løft under pandemien. I løpet av det siste halvåret har vi sett et skifte i markedet der vi har beveget oss fra selgers markedet til kjøpers marked, sier hyttesjef Tone C. Krange i DNB til DinSide.

- Antall hytter som legges ut er nå tilnærmet på samme nivå som før pandemien, men det er ikke like mange kjøpere der ute som tidligere. Det klikkes mindre på finn-annonser, og det er færre på visning. Derfor må hytteselgere regne med at det tar lengre tid før salget går i orden, og mange vil ikke kunne oppnå like gode priser som toppnivåene under siste del av pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.