Kjendiser, sauer og slott

Dublin er både støyete, overtrafikkert og tett av turister. Blir det for mye, trenger du imidlertid ikke reise langt før du finner pusterom og alburom. Vi gir deg ut-av-byen tipsene.

Publisert
Sist oppdatert
Jim Deriham opp fra bad nummer to.
Jim Deriham opp fra bad nummer to. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Togtur

Turguide Denis O'Reilly som driver Wild Coach Tours, anbefaler en tur med toget sydover langs kysten fra Dublin. Ta banen til Dun Laoghaire, og hopp i havet slik de gamle gutta gjør så lenge værforholdene tillater det.

Vi møtte Jim Deriham på 40 foot gentlemen's bathing place. Tross sine 74 år, hopper han ut i aprilkalde bølger for andre gang til ære for fotografen (se bildet). Er du like tøff?

Vakre strender i Dun Laoghaire, litt nord for Dalkey. Her kan du også ta katamaranen til Wales.
Vakre strender i Dun Laoghaire, litt nord for Dalkey. Her kan du også ta katamaranen til Wales. Vis mer

Skroll ned for mer.


Kjendiser

Irland har produsert utallige verdenskjente artister, og de fleste blir boende på øya. En viktig årsak til dette, er at artistinntekter faktisk ikke er skattlagt. De kan altså selge sine plater og gjøre sine show i trygg forvissning om at ikke et rødt øre går til skatter. Og mange av de kjente fjesene vil du finne bosatt i området rundt Dalkey syd for Dublin. Vi var en rundtur i området, og vår guide kunne peke ut huset til både Bono, The Edge, Enya og diverse filmregissører, forretningsmenn og bookmakere. På slettene mellom Annamoe og Laragh, bor oscarvinner og oscarnominerte Daniel Day Lewis. Kjør sydover fra Dublin, og ta av mot kysten ved Dalkey.

 • Se også hvor du kan treffe gutta på pub.
 • Malahide Castle

  I Malahide ved sjøen, ligger det vakre, borglignende slottet. Malahide Castle var privathjem for Talbotfamilien i nær 800 år, frem til 1973 da den siste gjenværende Talbot døde. Siden har det blitt museum med portrettgalleri, Talbotfamiliens historie, bankettfasiliteter og park. Det er mulig å få guidede turer i slottet.

  Sauene

  På veiene ut fra Dublin kjører vi forbi de grønneste marker der sauene tusler rundt. Det er antakeligvis fortsatt flere sauer enn folk på øya, og det vises blant annet i alle gensere og ullprodukter som mer enn gjerne pushes på betalingsvillige turister. Betal i vei - kvaliteten er god og det kan være godt med en varm genser om du besøker Irland utenom sommersesongen. Flere butikker i Dublin selger gensere, men også langs veiene vil du finne fabrikkutsalg og butikker som spesialiserer seg på ullprodukter til turistmarkedet.

  Glendalough

  I Glendalough ligger et vakkert klosterområde.
  I Glendalough ligger et vakkert klosterområde. Vis mer


  I Glendalough, dalen med to sjøer i Wicklow, ligger ruinene av et gammelt kloster. Et naturskjønt område med klosterruiner som dateres tilbake til 500-tallet. Nyt stillheten på kirkegården, og de grønne omgivelsene. Merk deg noen av gravstenene langs veggene inne mellom kirkeveggene der taket for lengst er borte. Flere markerer at de døde ble mer enn 100 år gamle. Dette er gravstener som er mosegrodde av elde ...

  Tilbake til innledningen

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer