Kjendiser, sauer og slott

Dublin er både støyete, overtrafikkert og tett av turister. Blir det for mye, trenger du imidlertid ikke reise langt før du finner pusterom og alburom. Vi gir deg ut-av-byen tipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Togtur

Turguide Denis O'Reilly som driver Wild Coach Tours, anbefaler en tur med toget sydover langs kysten fra Dublin. Ta banen til Dun Laoghaire, og hopp i havet slik de gamle gutta gjør så lenge værforholdene tillater det.

Vi møtte Jim Deriham på 40 foot gentlemen's bathing place. Tross sine 74 år, hopper han ut i aprilkalde bølger for andre gang til ære for fotografen (se bildet). Er du like tøff?

Skroll ned for mer.

Kjendiser

Irland har produsert utallige verdenskjente artister, og de fleste blir boende på øya. En viktig årsak til dette, er at artistinntekter faktisk ikke er skattlagt. De kan altså selge sine plater og gjøre sine show i trygg forvissning om at ikke et rødt øre går til skatter. Og mange av de kjente fjesene vil du finne bosatt i området rundt Dalkey syd for Dublin. Vi var en rundtur i området, og vår guide kunne peke ut huset til både Bono, The Edge, Enya og diverse filmregissører, forretningsmenn og bookmakere. På slettene mellom Annamoe og Laragh, bor oscarvinner og oscarnominerte Daniel Day Lewis. Kjør sydover fra Dublin, og ta av mot kysten ved Dalkey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer