Kjenner du dine nærmeste ferieland?

Kvikkjokk, Øllebølle og Sædballe. Er dette virkelige danske og svenske steder eller oppkonstruerte navn? Test deg om dine nærmeste ferieland.

Publisert
Sist oppdatert

Mange velger Danmark og Sverige som feriedestinasjoner i løpet av sommeren - og vi avlegger gjerne et besøk eller to til våre nære naboer i løpet av året ellers også. Men hvor godt kjenner du egentlig dine nærmeste ferieland?

Visste du at Skattebølle, Illebølle, Balle og Bolle er danske stedsnavn? Hvor mye er halvfems og firs? Hva er en stor stark i Sverige?

Vi lar deg teste dine geografi- og allmennkunnskaper om Danmark og Sverige.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
  • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
  • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
  • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
  • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer