Kjenner du Oslo?

Det er ferietid, og vi reiser i vårt fremste ferieland, Norge.

Gardistene i hovedstaden er garantert å bli fotomodeller.
Gardistene i hovedstaden er garantert å bli fotomodeller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er nordmenns fremste ferieland, og mange av oss reiser til Oslo eller er innom hovedstaden i ferien. Men langt færre av oss kan skryte på oss inngående kjennskap til byen innerst i Oslofjorden.

 • Se listen over de mest populære attraksjonene i Norge.
 • Turist i Tigerstaden

  Hovedstaden har mottatt 14 prosent flere utenlandske turister i juni i år sammenlignet med juni i fjor, om man tar utgangspunkt i overnattinger. Det viser tall fra Oslo Promotion. Vi har gjort som mange av de tilreisende, sust rundt fra severdighet til severdighet i hovedstaden og tatt bilder i fleng. Eneste forskjell på oss og mange av turistene er at vi ikke selv parkerer stolt i midten av hvert fotomotiv. Så hva har vi da parkert midt i disse motivene? Se bildene, og finn ut hvor godt du kjenner Oslo i ukens test.

  De viktigste reisemålene

  Om vi regner med fornøyelsesparken Tusenfryd på Vinterbro like utenfor Oslo, er åtte av de 30 mest besøkte turistattraksjonene i Norge beliggende i Oslo. Og da er ikke tallene for Vigelandsparken med, siden det ikke foreligger sikre besøkstall for denne gigantattraksjonen. Det er derfor ikke uten grunn at vi kan kalle Oslo et av Norges fremste turistmål.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.