Kjøl deg ned med snø-spa

Rike russere ønsker iskald spabehandling.

Publisert
Sist oppdatert

I Russland har det lenge vært tradisjon for å ta seg et iskaldt snøbad etter et varmt bad. Nå tar russerne tradisjonen inn på lukus-spaene sine.

For i enkelte spa i Moskva kan du nå nyte kuldegradene i et eget snørom. Hva med å bade innendørs i snø, midt på sommeren?

- Det er en herlig følelse, sier stylist Lyudmila Musatova. Hun er kunde på ett av spaene som tilbyr egene snørom. Hvert år bruker hun over 20.000 kroner for å blant annet kose seg i snøen innendørs.

Yevgeny Anvarov, som også er medlem, sier det er kontrasten mellom ekstrem varme og ekstrem kulde som gjør den nye spa-trenden så appellerende.

- Det er kjempebra for helsen din. Om det hadde vært litt billigere ville alle gjort det, sier Anvarov.

Kjøper private snørom

I tillegg til de snørommene en finner på de mest lukseriøse spaene, er det også noen heldige få som har kjøpt sine egne snørom til privat bruk.

Men prisen på disse snørommene er såpass høy at bare en liten gruppe mennesker har mulighet til å kjøpe seg et. I følge en produsent skal det finnes i hvert fall ti private snørom rundt omkring i Russlands hovedstad, de aller fleste eid av veldig, veldig rike forretningsmenn.

120 minusgrader

Selv om snørommene er et friskt pust på russiske spa, er det ingen nyhet at kulde blir brukt som pleie andre steder i verden. Kanskje det mest ekstreme tilfelle av dette er dypfrysebehandlingen du blant annet kan få på et spa i Slovakia. Her blir du tatt med i et kuldekammer som gradvis blir kaldere og kaldere - helt ned til utrolige 120 minusgrader.

Les mer om den ekstreme spabehandlingen her

Mer spa:


Kilde: Agence France-Presse

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer