Kjønnssykdommer verden rundt

Sexturisme er ikke et nytt fenomen, men vet du hvor i verden du har størst sjanse for å få hvilken sykdom?

Publisert
Sist oppdatert

Norske menn som drar til Thailand for å kjøpe sex er en godt kjent hemmelighet, og de ti siste årene har Thailand blitt det mest "populære" stedet for å reise som sexturist.

Thailand er derimot ikke det eneste stedet som er palget av hverken sexturist-trenden eller kjønnssykdommer. Her viser vi deg hvilke deler av verden du har størst mulighet til å bli smittet av de forskjellige kjønnssykdommene.

Skal du ha sex når du er i utlandet er det ingenting annet enn kondomer som kan beskytte deg mot kjønnssykdommer, og du må være klar over at kondomer ikke garanterer noen ting. Disse kan sprekke og da kan du være ille ute hvis du er uheldig.

Vi tok en prat med folkehelseinstituttet for å høre hvor, hva og hvem om kjønnssykdommer verden rundt.

Verdens mest utbredte kjønnssykdom

Øyvind Nilsen ved Folkehelseinstituttet forteller at den mest utbredte kjønnssykdommen i verden er en dagens ungdommer knapt har hørt om.

- Trichomoniasis er helt klart verdens mest utbredte kjønnssykdom, men i det moderne Norge er den svært sjelden. Den var vanlig i Europa og Norge på 60- og 70-tallet, så ungdomsgenerasjonen fra den gangen vil nok dra kjensel på denne sykdommen, sier Nilsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer