Kjøp ren oksygen på flyplassen

Lar du deg plage av lange flyturer og dårlig kabinluft lar du kanskje deg redde også. Ren oksygen er på vei!

Publisert

I Japan har det rukket å bli en farsott, og har du vært innom byer som Hong Kong, Mexico City eller Beijing har du også kanskje hørt ryktene. Oksygenbarer er ”hot” og nå skal de innvadere flyplassene.

Sunt eller bedrag?

For hvor passer de egentlig bedre? Oksygenbarene dukket opp sent på 90-tallet som siste skrik i helsekretser. Konseptet er enkelt, du legger deg i en stol, får to luftslanger stukket opp i nesen og så sprøytes det på med rent oksygen. 15 – 20 minutter koster rundt 120 kroner.

Oksygenbarene har gjort stor suksess i storbyer plaget av forurensing. Den amerikanske skuespilleren Woody Harrelson åpnet Los Angeles Oxygen Bar i 1997, og serverer kundene oksygen med smaker som Eukalyptus, Niravana og Sublime.

Tanken, eller håpet, er at oksygen gir energi, øker utholdenheten og lar kroppen slippe ut opplagrede giftstoffer. Med andre ord, akkurat som bestilt etter en 12 timers økt med dårlig kabinluft og tung turbulens. Det er imidlertid tynt med faktiske bevis for at opptak av rent oksygen gir disse effektene og at jevnlig bruk ikke har nevneverdige bivirkninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer