Rammet av SAS-streik:

Kjørte 46 timer med elbil

Da familien fra Ytre Enebakk hadde tilbakelagt over ett døgn i elbilen, fikk de beskjed om at flyet var kansellert.
- Da ble vi litt lettet.

TOK BILEN: Familien Melbøe skulle egentlig flydd med SAS til Barcelona. Da streiken var et faktum bestemte de seg for å ta elbilen i stedet. Foto: Privat
TOK BILEN: Familien Melbøe skulle egentlig flydd med SAS til Barcelona. Da streiken var et faktum bestemte de seg for å ta elbilen i stedet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Da pilotstreiken i SAS mandag var et faktum, mistenkte familien Melbøe fra Ytre Enebakk at det spøkte for deres flytur til Barcelona med avreise fra Gardermoen fredag samme uke.

Tirsdag bestemte de seg for at de i stedet for å risikere kansellerte billetter, heller skulle kjøre selv, og onsdag klokka 11.00 forlot de heimen i en full-ladet elbil.

- Det har vært så mye fram og tilbake med streiken, og siden vi skal videre fra Barcelona med cruise i Middelhavet på søndag, så vi turte ikke å vente og se, sier Elin Melbøe til Dagbladet.

Problemer

Bilturen til Spania skulle imidlertid vise seg å bli lang, med mange ladestopper underveis.

- Idet vi passerte norskegrensa startet problemene med lading. Appene stemte ikke, ladestasjonene var i ustand, det ble mye styr med å betale - og alt tok mye mer tid enn vi hadde forutsett, sier Elin.

Men etter to år med pandemi og ingen utenlandsreise, sørget barna Martine (16) og Henrik (15) for god stemning i bilen, mens foreldrene Elin og Lars-Martin byttet på å kjøre - non stop.

Ble lettet

- Vi hadde ingen pauser, bortsett fra ladepauser, sier Elin.

Og de ble det en del av.

- Jeg tør ikke tenke på hvor mange ladestopp vi har hatt. Det er minst 15, sier hun.

Etter over et døgn i bilen, da familien befant seg omtrent midt imellom hjemmet sitt i Ytre Enebakk og Barcelona, tikket det inn en melding fra SAS.

- Der sto det at flybillettene våre var kansellert. Jeg må si at akkurat da ble vi litt lettet, ser Elin, og utdyper:

- Fram til da hadde vi jo bare kunnet håpe på at vi hadde vurdert dette rett.

SAS-STREIK: Hotellkonge Petter Stordalen sier han synes det er ufattelig leit at ting har blitt som de har blitt i SAS. Video: Expressen. Reporter: Daniel Ingmo Vis mer

- Helt fantastisk

Hele reisen, som gikk fra Norge, via Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike til Spania, tok totalt 46 timer - og var absolutt verdt det, ifølge familien.

- Vi hadde bestilt hotell i Barcelona denne helgen, og kom fram dit fredag klokka 09.00. Der fikk vi sjekke inn tidlig, og hotellpersonalet syntes så synd på oss at de ga oss en flaske champagne, sier Elin.

Etter en kort blund startet familien dermed ferien med en champagnelunsj, før de møtte vennene sine, som de skal reise videre på cruise med.

- Barcelona er helt fantastisk, og det betyr så mye for oss å endelig være på ferie igjen. Vi har gleda oss og snakket om dette i månedsvis, og angrer ikke på at vi valgte to døgn i bil for å komme oss hit nå, sier Elin.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer