Rammet av SAS-streik:

Kjørte 46 timer med elbil

Da familien fra Ytre Enebakk hadde tilbakelagt over ett døgn i elbilen, fikk de beskjed om at flyet var kansellert.
- Da ble vi litt lettet.

TOK BILEN: Familien Melbøe skulle egentlig flydd med SAS til Barcelona. Da streiken var et faktum bestemte de seg for å ta elbilen i stedet. Foto: Privat
TOK BILEN: Familien Melbøe skulle egentlig flydd med SAS til Barcelona. Da streiken var et faktum bestemte de seg for å ta elbilen i stedet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Da pilotstreiken i SAS mandag var et faktum, mistenkte familien Melbøe fra Ytre Enebakk at det spøkte for deres flytur til Barcelona med avreise fra Gardermoen fredag samme uke.

Tirsdag bestemte de seg for at de i stedet for å risikere kansellerte billetter, heller skulle kjøre selv, og onsdag klokka 11.00 forlot de heimen i en full-ladet elbil.

- Det har vært så mye fram og tilbake med streiken, og siden vi skal videre fra Barcelona med cruise i Middelhavet på søndag, så vi turte ikke å vente og se, sier Elin Melbøe til Dagbladet.

Problemer

Bilturen til Spania skulle imidlertid vise seg å bli lang, med mange ladestopper underveis.

- Idet vi passerte norskegrensa startet problemene med lading. Appene stemte ikke, ladestasjonene var i ustand, det ble mye styr med å betale - og alt tok mye mer tid enn vi hadde forutsett, sier Elin.

Men etter to år med pandemi og ingen utenlandsreise, sørget barna Martine (16) og Henrik (15) for god stemning i bilen, mens foreldrene Elin og Lars-Martin byttet på å kjøre - non stop.

Ble lettet

- Vi hadde ingen pauser, bortsett fra ladepauser, sier Elin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer