Klær med solfilter

Det finnes klær som beskytter bedre mot sol enn en vanlig t-skjorte.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om de fleste er enige om at fysiske solfiltre i krem er de som tas minst opp i kroppen, er disse kremene så tyktflytende at de færreste trives med å smøre dem på hele kroppen. Til barn velger derfor mange foreldre rett og slett å gå over til klær og skygge som beskyttelse. Statens Strålevern anbefaler at barn med fordel kan beholde sommerklær på ute i solen, og gjerne bade i t-skjorte. Små barn bør ha solhatt, og de under ett år bør ikke oppholde seg i solen. Det siste mener også Rikshospitalet er riktig taktikk, og skriver på sine informasjonssider om solkrem:

Mange foreldre holder seg til føre var prinsippet, og holder sine spedbarn utenfor direkte sollys i den grad det er mulig. Det synes vi er fornuftig.

De fleste plagg beskytter tilsvarende solfaktor 10 opp til 30. Jo mørkere og tettere vevd, jo mer beskyttelse. Men det finnes også klær i handelen som har høyere solfaktor.

- Jeg har importert Stingray-klær fra Austraila i et par år, og merker økt interesse blant foreldre, forteller Siri McKellar Nilsen som driver nettbutikken Sunwear.no.

Butikken selger spesialutviklede sol- og badeklær for barn i et materiale som gir tilsvarende solfaktor 50 eller mer i beskyttelse i tørr tilstand. Når klærne blir våte og strukket synker beskyttelsen til omkring faktor 40-45. Tøyet er i tillegg konstruert for å tåle klor godt, noe mye badetøy ikke gjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer