Klag på feriefiaskoen

Gikk ferien i knas trenger du ikke lide i stillhet. Er det reiseselskapets ansvar, kan du få penger tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Fly som går for sent, priser som forandres, kloakk på badet, kakerlakker i sengen og byggearbeider på hotellet. Om pakkereisen ikke ble som den skulle, kan du be om prisavslag. Men husk klagefristen. Du må klage på stedet, og om dere ikke blir enige, må du klage innen fire uker etter hjemkomst. Her får du oppskriften.

Hva du kan klage på, finner du mer om her.

Slik går du frem

Nesten 400 klagesaker i forbindelse med charterreiser havner hvert år på bordet til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser. Dette er en nemnd som ble opprettet i samarbeid mellom Forbrukerrådet og Den Norske Reisebransjeforening. Nemnda retter seg etter vilkårene i pakkereiseloven.

Får en sak medhold hos nemnda, kan det være både prisavslag og erstatning å hente. De fleste sakene blir imidlertid løst i minnelighet mellom klageren og selskapet før de havner hos nemnda.

Slik går du frem for å klage på en mislykket pakketur:Klag på stedetSelskapet har krav på en mulighet til å utbedre eventuelle problemer. Svarer ikke flytur, hotell, beliggenhet eller andre forhold ved reisen til beskrivelsen i katalogen, skal du derfor klage umiddelbart til turoperatørens representanter på reisemålet. Klager du ikke på stedet, mister du også muligheten til å føre klagen videre overfor reklamasjonsnemnda om du fortsatt er misfornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer