Erstatning for ødelagt bagasje

Klag umiddelbart

Fikk kofferten ødelagt. Fikk ikke erstatning.

ØDELEGGELSE: Klager fikk bevisbyrden etter å ha dratt fra flyplassen med skadet bagasje. Foto: Shutterstock / NTB
ØDELEGGELSE: Klager fikk bevisbyrden etter å ha dratt fra flyplassen med skadet bagasje. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bagasjen reiser ikke like komfortabelt som oss, og man kan dessverre oppleve at den blir ødelagt. Om dette skjer, må man melde skaden på flyplassen. Hvis ikke må man fort ta kostnaden selv. Det fikk denne flypassasjeren erfare.

Hevder ingen var der

Klager reiste med Norwegian fra Tromsø til Oslo i høst, og da han kom fram, oppdaget han at bagasjen var skadet.

Han hevder i klagen til flyselskapet og flyklagenemnda at ingen skranke var åpen og at han derfor ikke fikk levert skaderapport på flyplassen. Derfor dro han til hotellet, der han tok kontakt med flyselskapet per e-post.

Fra Norwegian ble han informert om at en skaderapport skal opprettes umiddelbart ved ankomst og før man forlater flyplassen. Det ble også informert om at det er mulig å rapportere om en skade inntil sju dager etter at bagasjen var mottatt, men at Norwegian understreker at i de tilfeller man ikke har rapportert skaden på flyplassen direkte ved ankomst, er det passasjeren som må bevise at skaden oppsto mens den var i flyselskapets varetekt.

Selskapet avviser samtidig at skranken var stengt, og argumenterer med at de alltid har representanter til stede ved ankomst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer