Klager: Pass tidsfristen

Husk klagefristen. Du må klage på stedet, og om dere ikke blir enige, må du klage innen fire uker etter hjemkomst. Her får du oppskriften.

Publisert
Sist oppdatert

Hjelp mot ferietrøbbel

  1. Klager: Pass tidsfristen


1: Klag på stedet


Selskapet har krav på en mulighet til å utbedre eventuelle problemer. Svarer ikke flytur, hotell, beliggenhet eller andre forhold ved reisen til beskrivelsen i katalogen, skal du derfor klage umiddelbart til turoperatørens representanter på reisemålet. Klager du ikke på stedet, mister du også muligheten til å føre klagen videre overfor reklamasjonsnemnda om du fortsatt er misfornøyd.

TIPS: Les de alminnelige vilkår for pakkereiser som du finner på kjøpsdokumentene.

2: Dokumenter problemene

Klager skal være skriftlige, og det kan lønne seg å dokumentere problemene med bilder. Foto: tk
Klager skal være skriftlige, og det kan lønne seg å dokumentere problemene med bilder. Foto: tk Vis merDokumenter forholdene, og legg bilder ved klagen. Det kan styrke saken din. Du står sterkere om du dokumenterer problemene. Notér navnene på de representantene dere klager til. Utveksle gjerne kontaktinformasjon med andre gjester. Om flere klager på samme problem, står dere sterkere. Ta gjerne bilder for å dokumentere for eksempel møkkete rom og uferdige hotellområder. Og ring turoperatøren på stedet med mobiltelefon, da kan du dokumentere med utskrift fra teleselskapet at du har kontaktet dem.

VIKTIG: Bruk fotoapparat, ikke videokamera. Reklamasjonsnemnda vil ikke ta videoklipp i betraktning på grunn av faren for manipulasjon.

3: Skriftlig klage


Om det ikke hjelper å klage på stedet, er det tid for å formulere en skriftlig klage. I brevet redegjør du for problemer og mangler, hvordan du klaget på stedet og hva som ble gjort og ikke gjort. Noter også hva du mener er passende kompensasjon. I de aller fleste tilfeller er det snakk om prisavslag, ikke erstatning for tort og svie. Det betyr en forholdsmessig andel av kjøpssummen i avslag. Hos Forbrukerrådet finner du en klageveileder som kan hjelpe deg å formulere klagen.

HUSK: Klagen må sendes til turoperatøren senest fire uker etter at du kom hjem.

4: Behandling hos selskapet


De fleste saker blir løst i alminnelighet mellom operatør og klager. Er du ikke fornøyd med resultatet, må du underrette selskapet om det innen fire uker etter at du har mottatt forslag til løsning fra selskapet.

VIKTIG: Selskapet er forpliktet å informere deg om muligheten til å fremme klagen inn for Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser om du ikke er fornøyd med behandlingen.

5: Klage til nemnda

Klagen til Reklamasjonsnemnda må skje skriftlig. Legg ved all dokumentasjon som kvitteringer, bilder og kopier av korrespondanse mellom deg og selskapet. Du får skriftlig bekreftelse på at klagen er mottatt. Nemnda tar så saken videre med selskapet, og anbefaler en løsning. Om selskapet velger å ikke følge denne anbefalingen, går saken videre til avgjørelse i nemndas "domstol".

NB: Behandlingenstiden i nemnda er på omkring seks måneder, og pakketurselskapet er forpliktet å følge avgjørelsen som blir tatt her. Adressen til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser er: Postboks 2924 Solli, 0230 Oslo.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer