Klager til tusen

Charterturistene klager – og får medhold. I klagenemndas runde nummer seks i år er det Pyramidene Reiser som gir mest i prisavslag.

Publisert

Det lønner seg absolutt å klage om pakkereisen ikke ble som den skulle. Er du misfornøyd skal du alltid først klage til selskapet du handlet hos. Er du ikke tilfreds med selskapets behandling, kan du anke saken inn til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser (RN). Av tolv saker som RN behandlet i september i år, ble fem innvilget erstatning fra turoperatøren. Én som direkte følge av behandlingen i nemnda, fire som følge av tidligere klage til operatørene.

Pyramidene i bunn

Egypt er et reisemål i vinden, og en av vinnerne på årets vinterreisemarked. En av aktørene, som frakter oss til faraoenes rike, er Egyptspesialisten Pyramidene Tours. Av tolv klagesaker kom tre fra reisende med Pyramidene. To av dem hadde allerede fått tilbud om prisavslag fra selskapet, hele 5.000 kroner for én av dem. En tredje ble tilkjent prisavslag etter behandling i nemnda.

Både Ving og Saga har også gitt prisavslag til misfornøyde kunder. Her finner du denne rundens klagestatistikk.

Avviste saker

Nå er det ikke alltid det hjelper å klage. Selv om fem av klagerne fikk penger igjen, er det altså syv som ikke får medhold. De har heller ikke fått penger igjen fra selskapene, forut for behandlingen i klagenemnda. Heldigvis for deg som føler deg urettferdig behandlet, er det gratis å sende inn en sak til klagenemnda. Dermed er det trygt å si at det alltid lønner seg å klage, dersom du mener du ikke har fått det produktet du var lovet. Husk imidlertid et par viktige ting: Klag skriftlig – lever alltid skriftlig klage, først til selskapet.Klag på stedet – problemer som oppstår skal du alltid melde fra om til reiseselskapets representanter på reisemålet, slik at de får mulighet til å rette opp forholdene.Dokumentér klagen – gjerne ved bilder om du for eksempel har innsigelser mot romstandard etc.Det er også viktig å vite at Reklamasjonsnemnda kun behandler saker som har tilknytning til pakkereiser. Dvs. en reise som er tilrettelagt på forhånd og selges til samlet pris. Den må vare mer enn 24 timer eller omfatte overnatting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer