Klaget på overvektig medpassasjer

Det danske paret ville ha kompensasjon da en svært overvektig mann ble plassert ved siden av dem.

Publisert
Sist oppdatert

De to skulle fly til Gran Canaria med Sterling, og hadde på forhånd betalt ekstra for å reservere setene de ville ha - de ville sitte langt fremme i flyet, skriver Rejseliv.dk.

På vei ned til Gran Canaria ble de plassert i sete 2E og 2F, setene de hadde betalt ekstra for å få. Men like før avgang oppdager kabinpersonalet at en utviklingshemmet mann sitter ved en av nødutgangene. Han må flyttes, og blir plassert på sete 2D, ved siden av paret.

I en klage til det danske Reiseklagenemda, skriver en av dem:

Tok stor plass

Klaget på overvektig medpassasjer


"(Flyttingen av den utviklingshemmede mannen) har vi i prinsippet full forståelse for, men problemet var at mannen veide 150-200 kilo, og derfor også fylte halvparten av min plass, 2E. Ved starten klarte jeg å få spent sikkerhetsbeltet og få ryggen tilbake i setet, men etter take-off ble jeg nødt til å sitte på den ytterste kanten av setet med hodet opp mot veggen.

Vi protesterte flere ganger til kabinpersonalet, men på grunn av travelhet ble det først gjort noe med situasjonen etter tre timer. Vi ble flyttet til noen ganske utmerkede plasser ved nødutgangen, og fikk da også en kaffe og cognac på Sterlings regning."

Feil seter på vei hjem

På hjemturen opplever paret imidlertid at de ikke fikk setene 1E og 1F, som de hadde betalt ekstra for å få. I stedet fikk de setene 10D og 10F. Dette klaget også paret på i etterkant.

Sterling ville bare betale tilbake tillegget de hadde betalt for å få ønskesetene, men det var ikke paret fornøyde med. Reiseklagenemda ga dem medhold i at de skal både få tilbakebetalt tillegget de betalte, men også et gavekort på 2x verdien av tillegget.

Men at Sterling på utreisen plasserte en overvektig medpassasjer ved siden av dem, berettiger ikke til kompensasjon. Spesielt ikke siden de ble flyttet til andre seter etter tre timer, mente nemnda.

Kilde: Rejseliv.dk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer